Altınordu, Beraberliği Son Anda Kurtardı

PTT 1. Lig'de deplasmanda Boluspor'la 1-1 berabere kalan Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "Son dakikada beraberliğin gelmesine tabii ki seviniyoruz, mağlup da olabilirdik" dedi.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, geçen hafta Samsunspor karşısında aldıkları farklı mağlubiyetin takımın moralini biraz bozduğunu belirtti.

Geçen hafta başından itibaren oyuncuların moralini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Hüseyin Eroğlu, "Biz iyi bir takımız, genç bir ekibiz ama yetenekli oyuncularımız var. Takım olduğumuz zaman da çok güçlü oluyoruz. Bu maçı kazanarak moral bulmak istiyorduk. Bizim için rakipten ziyade kendi oynayacağımız oyun çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, maça iyi başlamalarına rağmen kendi kalelerine attıkları golle 1-0 geriye düştüklerini ancak daha sonra bulduğu pozisyonları gole çeviremediklerini kaydetti.

Yakaladıkları pozisyonlarda doğru vuruşları yapamadıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Son dakika gol bularak bir puanla ayrıldık. Maçın geneline baktığımızda kazanmayı hak eden taraf bizdik. Son dakikada beraberliğin gelmesine tabii ki seviniyoruz, mağlup da olabilirdik. Bizim için buradan çıkacak sonuç, 1 puandan çok daha önemli. Moral motivasyon, oynadığımız futbol, bizi önümüzdeki haftalara moralli olarak taşıyacak."

- Beraberlik golü son anda geldi

Ligde ilk hafta Samsunspor'a 4-0 mağlup olan Altınordu, deplasmanda Boluspor karşısında PTT 1. Lig'de ilk maçına çıkan Emre Kara'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düştü.

İzmir temsilcisi 90+4. dakikada 19 yaşındaki Çağlar Söyüncü'nün golüyle sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

Kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşayan ve Tuzlaspor'dan transfer olan Emre Kara, Gökhan Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle forma giydi.

- Çağlar Söyüncü'nün ilk golü

PTT 1. Lig'de 6. maçını geride bırakan genç Çağlar Söyüncü de profesyonel kariyerinde ilk golüne imza attı. Genç oyuncu daha önce 16 ve 19 yaş altı takımlarının yanı sıra Bölgesel Amatör Ligi'nde toplam 6 kez gol sevinci yaşamıştı.

Altınordu'da Emre Kara, kaleci Evren Üstündağ, Yusuf Abdioğlu'nun yanı sıra altyapıdan 18 yaşındaki Fatih Aktay da bu sezon ilk kez forma giydi.

Boluspor'la oynadığı 5. maçta da galibiyete ulaşamayan Altınordu, bu müsabakalarda 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

İzmir temsilcisi 3. haftada 28 Ağustos Cuma günü 1461 Trabzon'la karşılaşacak. Atatürk Stadı'ndaki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle İzmir temsilcisi Samsunspor maçında olduğu gibi rakibini Denizli Atatürk Stadı'nda ağırlayacak.

Kaynak: AA