AGÜ Kadın Basketbol Takımı Sağlık Kontrolünden Geçti

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kadın Basketbol Takımı sağlık kontrolünden geçti.

Yerli oyuncularıyla sezonu açan AGÜ Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Esra Ural, Pınar Demirok, Sinem Ataş, Gülşah Duman, Deniz Çatalbaş, Özge Bilgin’in yanı sıra Takım Koçu Ayhan Avcı ve yardımcı antrenör Müğe Berkalp Memorial Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti.

AGÜ Kadın Basketbol Takımı Koçu Ayhan Avcı kademeli olarak yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek “Türk oyuncularımızla sezonumuzu açtık. 6, 7 tane alt yapıdan da takviyelerle 8-10 tane Türk oyuncumuzun bugün sağlık kontrollerini yapıyoruz. 5 Eylül’de 3 tane Avrupalı oyuncumuz gelecek, 7 Eylül’de onların kontrolleri var. Ondan sonra geriye 3 oyuncumuz kalmaktadır. Eylül’ün sonunda onların geliş tarihlerini de maçlarına göre bakacağız” dedi.

Avcı, bu sezon da transfer mantıklarının aynı olduğunun altını çizerek “Türk genç oyuncu transferi yaptık. Kadromuza iki tane genç oyuncumuzu ekledik. Geçen senelere göre daha az sayıda yabancı oyuncuyla başlayacağız. Pozisyonlarda duruma göre takviye yapabiliriz. Yabancı transferlerde nokta atışı yaptığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Geçen sene olduğu gibi bu sezonda da başarılı olacaklarını düşündüğünü söyleyen Avcı, “İyi bir sezon bekliyoruz. Amacımız Türkiye Ligi içinde ilk üç içinde olmaktır. Geçen sene bir ilki başardık final oynadık. Bu sene daha da ileri gidebilir miyiz ona bakacağız. Çok iyi ve kaliteli takımlar var. Ama amacımız ilk planda Türkiye’de ilk üçün altına düşmemektir. Bunu uzun zamandır başarıyoruz” şeklinde konuştu.

Ligden sonraki hedeflerinin Avrupa Kupaları olduğunu söyleyen Avcı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Avrupa kupalarında statü değişti. Euro lig oynayacağız. Eğer Euro Lig’de ilk dörde giremezsek ondan sonra Eurocup’a bir dönüşümüz olacaktır. Eurocup’ta iki tane final oynamıştık. Bu sene Eurolig’de final four hedefindeyiz. Bunu başaramazsak da Eurocup’ta şampiyonluk peşinde koşacağız. İlk idmanımıza başladık. 20 günlük bir idman serimiz var. Eylülün ortasından itibaren de hazırlık dönemine başlayacağız. Fikstürümüz Türkiye de belli değil fakat Avrupa’da belli. 14 Ekim’de başlayacağız. Prag’ta geçen senenin şampiyon takımıyla başlayacağız. İyi bir sezon olmasını bekliyorum”

Kaynak: İHA