TSK Pentatlon Milli Takımı'nın Gözü Olimpiyat Şampiyonluğunda

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hava Kuvvetleri KomutanlığŸı Pentatlon Milli Takımı, 1-15 Ekim'de Güney Kore'de düzenlenecek 6. Dünya Askeri Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Oryantiring ve atıcılık branşŸı için EskişŸehir'de kampa giren takımın kaptanı Hava Savunma ǜsteğŸmen Hami Karagöl, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, kamp için kendilerine tüm imkanları sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürlüğŸü yetkililerine teşŸekkür etti.

Hava pentatlonunun 6 branşŸtan oluşŸtuğŸunu belirten Karagöl, "Müsabakaya katılan sporcular 6 branşŸta da yarışŸmak zorunda. Takımımız 4 asil, 2 yedek sporcudan oluşŸuyor. Yüzme, atışŸ, eskrim, engelli koşŸu parkuru, basketbol ve oryantiring branşŸlarında müsabakalar yapılacak. YarışŸmalarda alınan puan sonucunda sıralama yapılıyor" dedi.

Karagöl, TSK Pentatlon Milli Takımı'nın dünyadaki konumunun iyi yerde bulunduğŸunu dile getirdi. Milli takımın 2012 ve 2013 yılındaki Dünya şžampiyonalarında birincilik elde ettiğŸini hatırlatan Karagöl, şŸunları kaydetti:

"2011 yılında Brezilya'daki olimpiyatlarda ikinci olmuşŸtuk. Dört yılda bir düzenlenen olimpiyatlardaki bu yılki hedefimiz birincilik. BranşŸlarımızın fazlalığŸı nedeniyle kamp çalışŸmalarımız farklı kentlerde devam ediyor. EskişŸehir'de ise atıcılık ve oryantiring kampını sürdürüyoruz. Eylül ayında Kocaeli ve İstanbul'da diğŸer branşŸların kamplarını gerçekleşŸtireceğŸiz. Ekim ayında Güney Kore'de düzenlenecek olimpiyatlara dünyadaki tüm orduların milli takımları davet edildi. Hedefimiz dünya birinciliğŸi."

- "Kampımız verimli geçti"

Atıcılık antrenörü Veli Can LJalhan ise geçen yıl astsubaylıktan emekliye ayrıldığŸını ve aynı zamanda milli sporcu olduğŸunu söyledi.

Hava Pentatlon Milli Takımı'nın kamp için EskişŸehir'e geldiğŸini anımsatan LJalhan, "Biz de tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz. Kampımız oldukça verimli geçiyor. Atıcılık kişŸinin kendi gelişŸimi için ideal olan en güzel sporlardan biri. O yüzden atıcılığŸa ilgi duyan tüm herkesi bu spora davet ediyoruz" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA