Evinin Salonunda Başladığı Sporda Hedefi Olimpiyat

Samsun'un Ladik ilçesinde spora evinin salonunda çalışŸarak başŸlayan 14 yaşŸındaki Metehan Acar'ın aldığŸı madalyalar odasını doldurdu.

Ladik ilçesinde yaşŸayan ve spordaki başŸarısı ise göz dolduran Metehan Acar, AA muhabirine, beden eğŸitim öğŸretmeni olan babası OğŸuz Acar'ın desteğŸiyle 10 yaşŸında atletizm, cirit ve disk atmaya başŸladığŸını anlattı.

İlçede spor salonu olmadığŸı için evinin salonunda ısınma hareketleri yaptığŸını söyleyen Acar, "İlçede spor salonumuz yok. Evde babamın desteğŸiyle aldığŸım spor malzemeleriyle hazırlıklarımı yapıyorum. Isınma hareketlerini salonda tamamladıktan sonra disk ve cirit atışŸını evin önündeki boşŸ tarlada yapıyorum" dedi.

Türkiye'de birçok yarışŸmaya katıldığŸını dile getiren Acar, "103 tane madalya aldım. Bundan sonraki hedefim Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek" diye konuşŸtu.

- Su borularının üzerinden atlayarak engelli koşŸu yapıyor

Genç sporcunun babası OğŸuz Acar ise "Beden eğŸitimi öğŸretmeni olduğŸum için evde spor yapmasını destekledim, annesi biraz karşŸı çıktı. OğŸluma yüksek atlamayı ilk defa çekyatların üzerinde yaptırdım. Su borularından engeller yaptım ve engelli koşŸu yapmasını sağŸladım. Daha sonra kapının önündeki tarlada çalışŸmalarını sürdürdü. YeteneğŸi var, birçok Türkiye derecesi var. İnşŸallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

LJocuğŸunun 100'ün üzerinde madalyasının olduğŸunu söyleyen baba Acar, şŸunları dile getirdi:

"AldığŸı madalyaları artık odasına sığŸmıyor. Ona evde daha büyük bir oda tahsis edeceğŸim. Yeter ki başŸarılı olsun. İki yıldır olimpik çalışŸmalarına başŸladı. İnşŸallah ileride olimpiyat oyunları ve dünya şŸampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek. Bu yeteneğŸi var."

Kaynak: AA