Turhan Mildon Su Sporları Kupası Başladı

Çanakkale’de 2014 yılında ilki gerçekleştirilen Turhan Mildon Su Sporları Kupası yarışlarının ikincisi Miller Holding sponsorluğunda Yeni Kordon Barış Plajı’nda başladı.

Turhan Mildon Su Sporları Kupası açılış seromonisine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan, ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Yücel Acer ve Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mer Mildon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon ve vatandaşlar katıldı.

15 kulüp ve 150 sporcunun iştirakiyle üç gün sürecek olan su sporları kupasında dereceye giren sporculara 23 Ağustos Pazar günü Morabbin Parkı’nda törenle ödülleri verilecek. ödüllerini

Yarışlarla ilgili açıklamada bulunan Miller Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon, ”Yarışımız cuma günü saat 3’te start alıyor. Gün batımına kadar yarışlarımız devam edecek, bugün üç tane yarış yapmak istiyoruz, yarın da 3 yada 4 yarış yapacağız. Sabah 11’de başlayıp akşam 6’ya kadar devam edecek. Pazar günü ise 2 yarış ile turnuvayı tamamlayacağız sonra ise Kordon’da Truva atının olduğu yerde ödül töreni olacak. Burada tüm kategorilerde ilk üçe giren ve özel ödülleri hak eden sporculara ödülleri verilecek. Şu anda bu alanda Türkiye’nin her yerinden gelen 16 tane büyük ve Türkiye şampiyonları çıkartmış olan takım bulunuyor. Bu takımların toplam olarak yüzde 50 yüzde 70 civarında belli kategorilerde yarışçıları var. Bugün burada Türkiye şampiyonları ve Türkiye’yi yurt dışında temsil eden sporcularımızı ağırlıyoruz. Bizim açımızdan gerçekten gurur verici bir şey. Turhan Mildon isminin denizde bu arkadaşlarımızla yüceltilmesi ve bu kulüplerimizle anılması gerçekten bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA