Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Giresunspor - KARDEMİR Karabükspor Maçınnın Faturasını Açıkladı.

Giresunspor ligin ilk haftasında karşılaştığı ve kendi evinde oynadığı Kardemir Karabükspor maçındaki kötü tezahüratın faturası belli oldu.

Giresunspor Başkan Yardımcısı Nahid Ramazan Yamak’a 75 gün hak mahrumiyeti cezası veren PFDK, Yamak’a 15 bin TL para cezası da kesti.

Taraftarların çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar cezası veren PFDK, Maraton Tribünü’ne giren taraftarların kartlarını bir maçlık bloke etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada; “Giresunspor Kulübü’nün 15.08.2015 tarihinde oynanan Giresunspor - Kardemir Karabükspor PTT 1. Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı "İhtar Cezası" ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton tribününe giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine, aynı müsabakada Giresunspor Kulübü idarecisi Nahid Ramazan Yamak’ın müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 75 Gün Hak Mahrumiyeti ve 15.000 TL Para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Giresunspor Kulübü idarecisi Nahid Ramazan Yamak, hakkında akredite edilmediği alanda bulunması suretiyle talimata aykırı hareket nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat edilen disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından Ceza tayinine yer olmadığına, karar verilmiştir.” denildi.

Kaynak: İHA