Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi Hız Kesmiyor

Kısa bir zaman önce kurulan Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Futbol, voleybol, basketbol, atletizm, jimnastik, tenis, okçuluk ve bisiklet branşlarında 18 uzman antrenörün görev aldığı yaz spor okullarına, bu yıl 2 binin üstünde öğrenci katıldı.

Atatürk Spor Kompleksi ve semt sahaları olmak üzere birçok tesiste spor yapma imkanı sunan Büyükçekmece Belediyesi, 15 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak iki dönem halinde yaz spor okullarını da hizmete açtı. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde açılan Yaz Spor Okulu’na kayıt yaptıran öğrencilere; forma, şort, çorap ve spor çantasından oluşan malzemeler de ücretsiz olarak dağıtıldı.

SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Gençlere sporu sevdirmenin yanı sıra sağlıkları ile de yakından ilgilenildi. Bu kapsamda bin 600 öğrenci ve ailelerine ücretsiz göz taraması yapıldı. Ayrıca, "Her Çocuk Bir Yıldızdır" projesi kapsamında Haliç Üniversitesi’nin işbirliği ile yaz okulu öğrencilerine fiziksel testler uygulandı. Öğrencilerin fiziksel gelişimini yakından incelemeyi hedefleyen testler kapsamında, boy, yağ oranı gibi fiziki bilgilerinin yanı sıra kuvvet, denge, sürat gibi özellikleri de ölçümlendi. Elde edilen veriler çocukların spora daha sağlıklı yönlendirilmesi, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve sportif branş yatkınlıkları belirlendi.

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları’nı benzerlerinden ayıran en önemli çalışma ise kaleci antrenmanları oldu. Akademi bünyesinde hizmet veren kaleci antrenörleri sadece Yaz Spor Okulları öğrencilerine değil, ilçe genelindeki futbol kulüplerine de kaleci eğitimi vererek önemli bir çalışmaya imza attı.

GENETİC PASSPORT UYGULAMASI

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi’ni öne çıkaran bir başka özellik ise ’Genetic Passport’ çalışması. Çeşitli analiz yöntemiyle kişilerin fizyolojilerinin hangi spor dalına uygun olduğunun belirlenmesini sağlayan Genetic Passport uygulamasına tabi tutulan Büyükçekmeceli gençler uygun spor branşlarına yönlendiriliyor.

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde düzenlenen Yaz Spor Okulları’na sık sık ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede sporun gelişimi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Eğitim ve bilimi bir araya getiren Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi sayesinde Büyükçekmece’den geleceğin büyük sporcuları çıkacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA