Barça'ya Messi de yetmedi!

İspanya Süper Kupa ikinci maçında deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kalan Athletic Bilbao, kupanın sahibi oldu.

Camp Nou'da 88 bin 834 kişinin izlediği İspanya Süper Kupa maçına Barcelona dezavatajın da getirdiği durumla hızlı başladı.

Bilbao, ev sahibi ekibin kalesinde önemli pozisyonlar buldu. Barça, Pique ve Suarez'in bulduğu önemli pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının sonlarına doğru Lionel Messi sahneye çıktı. 44. dakikada takımını 1-0 öne geçiren Arjantinli yıldız, aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi. Takımlar soyunma odasına Barça'nın 1-0'lık üstünlüğüyle gitti.

İkinci yarıda Barça, bütün hücum aksiyonlarını denedi. Gerard Pique 56. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bilbao, aceleci davranan Barcelona'nın bu durumundan iyi faydalandı ve ilk maçta hat-trick yapan Aritz Aduriz'in 74. dakikada attığı golle Barcelona'nın kupa hayallerine son verdi. 85. dakikada Bilbao'da Kike Sola kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve kalan dakikalarda gol olmayınca Bask ekibi ilk maçta San Mames'te oynanan 4-0'lık galibiyetle geldiği Camp Nou'dan 1-1'lik sonuçla ayrılarak İspanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü. Bilbao, ayrıca tarihinde ikinci kez İspanya Süper Kupası'nı müzesine götürerek 1984 yılından sonra 31 yıl sonra ilk kez kupa sevinci yaşadı.

Barcelona, İspanya Süper Kupa maçına 5. kupa parolasıyla çıkmıştı ancak bu rüya gerçekleşmedi. Katalan ekibi, sezon içinde Şampiyonlar Ligi, La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Süper Kupası sevinci yaşamış; bu dört kupayı birden kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Barcelona 20. Süper Kupa finalinde dokuzuncu kez kaybetti. Athletic Bilbao, İspanya Ligi’nin ilk haftasında gelecek pazar saat 19:30’da karşı karşıya gelecek.