Torku Konyaspor Sezona 1 Puanla Başladı

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında kendi sahasında Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki farklı yarı oynadıklarını söyleyerek, “Maçın başlarında 10-15 dakikalık periyotta Akhisar’ın bize karşı üstünlük kuracağını tahmin ediyorduk. Bunu oyuncularla paylaşmıştım. Özellikle savunmamızın arkasına hamleler yapacağını biliyorduk. Bir türlü oyunun kontrolünü ele alamadık. Ön tarafımızda da topu tutma becerimiz düşüktü. Topu tutamayınca yük orta saha ve defans oyuncularına binmeye başladı.

Top sürekli bizim sahamıza kolay geldi. Geniş alanda topu dolandırmaya başladılar. İlk yarı istediğimiz şekilde oynayamadık ve duran toptan golü yedik. İkinci yarı değişen şey şuydu daha hareketliydik. Agresif oynamaya başladık. Topu kaybettiğimiz yerde baskı başladı.

Akhisar topu kullanamaya başladı ve oyunun kontrolü bize geçti. Beraberliği yakaladığımız gibi galibiyeti de elde edebilirdik. Bunu başaramadık. Bütüne bakarak söylenirse bize göre daha net pozisyonlara girdi Akhisar. Galibiyete biraz daha yakındı. Onları tebrik ediyorum. Aramıza diğer oyuncular katıldıktan sonra düzelte düzelte yolumuza devam edeceğiz. Takımımızı geliştirerek gideceğiz. Oyuncularım bu sinyali veriyor” dedi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise önemli bir rakiple karşı karşıya geldiklerini ifade ederek, “Kadrosu, teknik direktörü olarak önemli bir takımlar. Daha zor bir maç hayal etmiştim ama beklediğimden daha efektif bir maç geçti. İki takımda maçın belli bölümlerinde birbirine üstünlük kurdu. Biz oyunun başında iyi skor üretecek pozisyonları bulduk ama değerlendiremedik. Öne geçmemize skoru 2 yapabilseydik maçı galibiyetle bitirebilirdik. Daha sonra Aykut hocanın hamleleriyle beraber Konyaspor ikinci yarıya çok iyi başladı.

Biz de oyuncu değiştirerek oyunu soğutma ve maçı dengede tutmayı istedik. O anda bu planımız tuttu. Sonra yediğimiz golden sonra iki takımda gol atabilirdi. Sezon başı olarak kendi takımım adına hazır ve daha iyi şeyler yaptığımızı söyleyebilirim. Baktığımız zaman oynanan maç adaletli bitti.

Kaynak: İHA