Konak Belediyespor, Avrupa'ya Erken Veda Etti

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Bosna Hersek'teki ön eleme turunda 1. Grup'ta oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Konak Belediyespor, Avrupa defterini erken kapattı.

Kadın futbolunda teknik direktör Hüseyin Tavur yönetiminde bir çok başarıya imza atan Konak Belediyespor, 2012-2013'ten itibaren Türkiye Ligi şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı. Geçen yıl üst üste 3. şampiyonluğunu elde eden İzmir temsilcisi, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü kez mücadele etme hakkı kazandı.

2013-2014'te ilk kez yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunu ve ilk turu geçen Konak Belediyespor, adını son 16 takım arasına kadar yazdıran ilk Türk temsilcisi olmuştu.

Sezon öncesinde bütçesini küçültmeye karar veren İzmir temsilcisi, teknik direktör Hüseyin Tavur'un yanı sıra birçok önemli oyuncusuyla yollarını ayırdı.

Bosna Hersek'in Saraybosna kentindeki Şampiyonlar Ligi'nde tecrübesiz bir kadroyla sahne alan Konak Belediyespor, Avrupa sıralamasında daha üstte bulunduğu Belarus ekibi Minsk, Arnavutluk'tan Vllaznia ve ev sahibi SFK 2000 ile yer aldığı 1. Grubu 3. sırada tamamlayabildi.

Grup maçlarında Minsk'e 10-1, SFK 2000'e ise 3-1 mağlup olan İzmir temsilcisi Vllaznia'yı ise 5-1 mağlup etti.

Konak Belediyespor'un 2014-2015 sezonunda Kadınlar Süper Basketbol Ligi, Erkekler Voleybol Ligi ve Bayanlar Hentbol Süper Lig'deki temsilcileri sponsor bulunamadığı için liglerden çekilmişti.

Kaynak: AA