Gaziantepspor - Kasımpaşa Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında Kasımpaşaspor, Gaziantepspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Ligin ilk maçlarının her zaman çok zor olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, “Mutlu hoca da çok başarılı bir hoca. Futbolculuk hayatımda da yıllarca beraber oynadık. Tanıdığım en kaliteli kişilerden bir tanesidir. İnşallah umarım Süper Lig’de çok başarılı olur. Sadece bir şanssızlık yaşadı. Bir kırmızı karttan dolayı 10 kişi kaldılar. Rakibimiz 10 kişi kalınca biz de bu durumu çok iyi değerlendirdik. Özellikle maça ikinci yarı giren arkadaşlarımız. Girdiğimiz pozisyonları iyi bir şekilde değerlendirdiler. Maçın sonlarına doğru kendi kendimize çabaladık. İkinci yarı hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Gaziantepspor 10 kişi kalmasına rağmen, çok iyi mücadele etti. Şimdi artık önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ

Beklentilerinin dışında bir karşılaşma gerçekleştiğini belirten Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise, “İlk yarıda her iki takımın da mücadeleci bir oyunu vardı. 38. dakikadan sonra kırmızı kart gördükten sonra, açıkçası bizim sistemimiz değişti. Daha çok kendi sahamızda oynamaya başladık. Kontrataklarla oyunu kurmaya çalıştık. Bir iki tane pozisyon ürettik ama çok da net değildi. 83. dakikada gelen golden sonra, oyun disiplininden uzaklaştık. Ama mücadele anlamında futbolcu arkadaşlarımız, çok iyi mücadele ettiler. Yeni gelen transferlerin aramızda olmaması, büyük bir şanssızlık oldu. Ama onların katılımıyla çok daha güçlü, çok daha arzulu ve çok daha üretken bir Gaziantepspor bundan sonraki haftalarda seyredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA