Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri kapsamında optimist yarışları düzenlendi.

Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü tesislerinde başlayan yarışlara, Rusya, Güney Kore, Yunanistan, Tunus, Romanya ve Türkiye'den 12 ve 16 yaş kategorilerinde 103 yelkenci 188 sporcu katıldı.

Yarışların sonunda U 16 genel klasmanında Tekirdağ Yelken Kulübü'nden Arda Ayyıldız Bayraktar birinci, aynı kulüpten Meriç Erdağlı ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü'nden Berke Burhan Gündüz üçüncü oldu. U 16 bayan klasmanında ise birinciliği İstanbul Yelken Kulübü'nden Selin Yılmaz, ikinciliği Tekirdağ Yelken Kulübü'nden Alev Erkan, üçüncülüğü Güney Kore'den Son Jımın aldı.

U 12 genel klasmanında Sakız Adası'ndan Yunan Zısıs Fanıs birinci, Tekirdağ Yelken Kulübü'nden Can Özbilen ikinci, Ali Rıza Urla Yelken Kulübü'nden Okyanus Arıkan üçüncü oldu. U 12 bayan klasmanında ise, Ali Rıza Urla Yelken Kulübü'nden Okyanus Arıkan birinci, Güney Kore'den Park Jeongbın ikinci, Sakız Adası'ndan Chalıorı Dımıtra üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ve yarışlarda görev alan hakemlere düzenlenen törenle teşekkür belgesi ile plaket verildi.

Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, ödül töreninin ardından Gece Yolcuları'nın konseriyle sona erdi.

- Şiir dinletisi

Şenlikler kapsamında şiir dinletisi yapıldı.

Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Nobel ödüllü Yunan şairi Urlalı Yorgo Seferis'in Urla'da yaşadığı evde bu etkinliği yaşamanın başka bir keyif olduğunu söyledi. Balkır, "Urla Kent Konseyi olarak, yaşadığımız kentin kültürünü tanımamızda çok önemli olan yeri olan Bağbozumu Şenlikleri'nin bir parçası olan şiir dinletisinin önümüzdeki yıllarda uluslararası platforma taşımak için her türlü çalışmaya hazırız" dedi.

Urla Kaymakamı M. Sefa Demiryürek de "Urla şiir gibi bir ilçe ve Urla'da şiir dinletisinde bulunmak çok güzel bir duygu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA