Satranç Ligi, Kocaeli'nin Ev Sahipliğinde Sona Erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde iki haftadır süren Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sona erdi. Lig’de Şampiyon Beşiktaş Jimnastik spor kulübü oldu.

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde son erdi. Başiskele’de bir otelde 3 Ağustos’ta başlayan ve 14 kulübün yarıştığı şampiyona iki hafta sürdü. Yurt içi ve yurt dışından gelen 219 sporcunun yarıştığı ligde son gün kupa töreni yapıldı. Kupa törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay, Gençlik Hizmetleri spor il Müdürü Muzaffer Çintimar, Kağıtspor kulübü başkanı İslam Yücel çok sayıda sporcu veli ve hakem katıldı.

Çocukların en önemli zeka sporu olan satrancı öğrenmelerini hedeflediklerini kaydeden Özak, “Üç yıl önce ‘Doğru Hamle’de Buluşalım’ adı altında son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Tüm birinci sınıflara satranç takımı verdik ve bu kapsamda öğretmenler de bu eğitimin bir parçası haline geldi. Hedefimiz tüm çocukların satranç öğrenmesini sağlamak. Dünya ve ülkemiz santrancının önde gelen en önemli sporcularını Kocaeli’den ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. Tüm takımlarımızı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. ”dedi.

Kaynak: İHA