Depremde Yaşamını Yitirenler Elbruz'un Zirvesinde Anılacak

Kocaeli'de yaşŸayan 8 Türk dağŸcı, merkez üssü Gölcük olan 17 AğŸustos 1999'daki Marmara Depremi'nde yaşŸamını yitirenleri anmak için Rusya'da bulunan ve 5 bin 642 yüksekliğŸiyle Kafkasların zirvesi konumundaki Elbruz DağŸı'na tırmanacak.

Kocaeli DağŸcılık Kulübü Yönetim Kurulu ǜyesi Sinan Fakir, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, kendisinin de depremin izlerini taşŸıdını belirtti. Fakir, deprem meydana geldiğŸinde askerde olduğŸunu, birliğŸinden izin alıp İzmit'e gelerek buradaki kurtarma çalışŸmalarına yardım ettiğŸini söyledi.

Depremde ailesinden bir kayıp yaşŸamadığŸını ifade eden Fakir, Kocaeli BüyükşŸehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları sahasında cesetleri taşŸımak için görevlendirildiğŸini, o günlerde psikolojilerinin bozulduğŸunu aktardı.

Fakir, Marmara Depremi'nde yaşŸamını yitiren insanlar anısına Elbruz DağŸı'na tırmanmaya karar verdiklerini ve kulüplerine üye dağŸcılarla 3 bin 800 metreye kadar araçlarla gidecekleri dağŸın 4 bin 700 metresine çıkarak kamp çadırlarını kuracaklarını dile getirdi.

Depremin olduğŸu 17 AğŸustos saat 03.02'de zirveye tırmanmaya başŸlayacaklarını ifade eden Fakir, şŸunları kaydetti:

"ǖğŸleden önce zirvede olmayı planlıyoruz. Kar ver buzlu bir rota olacak. Zorlu bir parkur, sadece zirve tırmanışŸı yaklaşŸık 8 saat sürecek. Bu işŸ için 6 aydır düzenli olarak 8 kişŸilik ekibimizle antrenman yapıyoruz. ArkadaşŸlarımız eğŸitimli profesyonel dağŸcılar, kötü şŸartlara da hazırlıklı olan bir ekibimiz var. Bu tırmanışŸı, yaşŸanan acı depremi insanların unutmaması ve bu konuda duyarlı olmaları konusunda farkındalık için yapıyoruz. Deprem bölgesinde yaşŸadığŸımız unutulmamalı. Aynı acıların yaşŸanmaması için gerekli duyarlılığŸın gösterilmeli şŸarttır."

Kaynak: AA