Medicana Sivasspor-Galatasaray Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, 2015-2016 sezonunun ilk haftasında Medicana Sivasspor'a konuk oldu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde, geçen sezon hem lig hem Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaşan son olarak da Bursaspor'u yenerek TFF Süper Kupa'yı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, ligdeki ilk sınavına Sivas deplasmanında çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamzaoğlu, Sivasspor karşısında Süper Kupa'daki Bursaspor maçı ilk 11'inde sadece bir değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Bursaspor maçında ilk 11'de görev alan Burak Yılmaz'ı yedek kulübesine çekerek, Olcan Adın'a şans verdi.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Podolski ile Bilal Kısa, ligde ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Yeni transferlerden Lionel Carole ve Jose Rodriguez yedek soyundu, Jem Paul Karacan ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sarı-kırmızılılarda, yedek soyunan diğer isimler ise kaleci İsmail Çipe, Umut Bulut, Koray Günter ve Tarık Çamdal oldu.

Galatasaray'da sözleşmesi önceki gün uzatılan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop, Semih Kaya, Sinan Gümüş, Eray İşcan ile kırmızı kart cezalısı Emre Çolak Sivas'a getirilmedi.

- Sivasspor'da 4 eksik

Medicana Sivasspor'da ise Fenerbahçe'den transfer edilen forvet Beykan Şimşek, kart cezası nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemedi.

Sakatlıktan yeni çıkan sol bek Ziya Erdal ile maç eksiği bulunan Nijeryalı forvet Michael Eneramo da kadroda yer almadı.

Bu arada Yunan ekibi Olympiakos ile transfer görüşmesi yapan Portekizli stoper Manuel Da Costa, son anda maç kadrosundan çıkarıldı.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Galatasaray karşısında ilk 11'de görev verdiği kaleci Setkus, Hakan Özmert ve Erkan Kaş, ilk kez resmi bir maçta kırmızı-beyazlı formayı giydi.

- Taraftarlar maça ilgi göstermedi

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmada kırmızı-beyazlı taraftarlara ayrılan tribünlerdeki büyük boşluklar dikkati çekti.

Galatasaraylı taraftarlar ise kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek verdi.

Karşılaşma öncesi maraton tribününde Türk bayrağı açan taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde bağırdı.

Kaynak: AA