Göztepe - Elazığspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in ilk haftasında Göztepe, Elazığspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından Göztepe Yardımcı Antrenörü Fatih Kavlak, müsabakanın hakeminin verdiği kararlardan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik adamları açıklamalarda bulundu. Müsabakayı değerlendiren Göztepe Yardımcı Antrenörü Fatih Kavlak, “Maça iyi başladık. Daha sonra rakibimizin topu oynamasına izin verdik ve gol yedik. Bizim için zor dakikalar oldu. Sonra toparlandık. Genel olarak oyuna hakimdik. Daha sonraki maçlarda iyi olacağımızdan eminiz. PTT ligi, zor bir lig. Biz de yeni bir takımız. Şimdilik 1 puanla yetindik. Hakemin verdiği kararlardan mutlu olmadık. Penaltı pozisyonu, hocamızın atılması, fauller gibi. Elazığspor’a başarılar diliyorum. Önümüzdeki maça çok iyi hazırlanacağız” dedi.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ

Elazığspor Teknik Sorumlusu Bayram Kadir Bektaş ise sezonun ilk maçının zor geçtiğini belirterek, “Güçlü bir rakip ile oynadık. Maça 1-0 yenik başladık. Bireysel hata yaptık. Geriden gerip skor üstünlüğü sağlamak kolay değil. Ama biz sahada her zaman galibiyet için oynadık. Göze hoş gelen futbolla sürekli galibiyeti kollayacağız. Neredeyse hiç pozisyon vermediğimiz maçta 2 gol yedik. Ama futbolda bunlar var. Bir hatadan dolayı 2 puan kaybettik. Biz bu futbolu oynadıktan sonra istediğimiz hedefe gideriz. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bu 2 puanın telafisini haftaya kendi evimizden telafi ederiz” açıklamasını yaptı.

Penaltı pozisyonuyla ilgili de konuşan Bektaş, “Penaltı pozisyonuna çok uzaktım. Hakemlerimizin hakkında hiçbir zaman konuşmak istemiyorum. Pozisyonun içerisindeki futbolcum ’Dokunmadım’ dedi.

Ama hakem pozisyona yakındı. Tahmin ediyorum ki doğru karar vermiştir. Ancak bir hakemin işi çok kolay değil. Hiçbir zaman hakemle tartışmayacaksınız diye futbolcularıma söylüyorum. Bir karar içinde 6 tane kriter var. Bir veya yarım saniye içinde 6 kriteri aklından geçirip karar verecek. Onun için saygı duymak lazım. Bizim için önemli olan Göztepe gibi bir takıma karşı oynanan futbol. Pozisyon vermeden 2 gol yedik. Ben futbolcularımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA