Gençlerbirliği'nde Çaykur Rizespor Maçı Hazırlıkları

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında, 17 Ağustos Pazartesi günü oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına devam etti.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde, teknik direktör Stuart Baxter yönetimindeki antrenmanda kırmızı-siyahlı futbolcular, gol vuruşu çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Tedavisi sona eren Landel, idmanda takımdan ayrı koştu.

Kırmızı-siyahlı ekip, maç öncesi son çalışmasını yarın akşam yaparak, kampa girecek.

- Metabolizma testi

Uzman Fizyoterapist Bünyamin Haksever, kırmızı-siyahlı futbolculara metabolizma testi uyguladı.

Haksever, yaptığı açıklamada, Amerikan futbolu, beyzbol, rugby gibi spor dallarında başvurulan yöntemin Gençlerbirliği'nde ilk kez uygulandığını ifade etti.

Metabolizma testinin vücutta eksik olan vitamin, mineral ve protein türlerinin belirlenmesini sağladığını dile getiren Haksever, şunları söyledi:

"Bu yöntem sonucunda sporcuların özellikle günlük gıda tüketimlerinde çok sık kullandıkları besinleri azaltıp, daha az tükettikleri vitamin ve mineral türlerini belirliyoruz. Belirlenen eksiklikler doğrultusunda beslenen sporcularda sezon içindeki yaralanma oranları düşüyor ve sakatlık süreçleri kısalıyor."

- Tomic ve Spelmann'ın babalık sevinci

Sırp futbolcu Nemanja Tomic ile yeni transfer Martin Spelmann, yeniden baba olma sevinci yaşadı.

Tijana-Nemanja Tomic çifti dünyaya gelen erkek bebeklerine Despot adını verirken, Jessica-Martin Spelmann çifti ise erkek bebeklerine Noah ismini koydu.

Kaynak: AA