Filistin Şampiyonluk Kupası

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria'nın Ehli el-Halil ile Gazze'nin İttihad Şucaiyye takımlarının karşılaşmasının Filistin'in başarısını temsil ettiğini söyledi.

Abbas, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde iki takımla bir araya gelerek yaptığı konuşmada, "Sporda kazanan da olur, kaybeden de ama bu maçın asıl galibi Filistin oldu. İnşallah ayrılık bitecek. Vatanın birliğini sağlamak için ayrılığa galip geleceğiz" dedi.

Kendilerini gururlandıran iyi ahlaklı sporcular var oldukça halkları ve davaları için daha iyi bir gelecek müjdeleyeceklerini belirten Abbas, "İşgal sebebiyle şartlar zordu ancak Filistin sporu azim ve kararlılıkla büyümeyi başardı ve bu siyasetten daha önemlidir. Çünkü insanı zihinsel ve fiziksel olarak inşa eder. Siyasette ise kazanabilirsiniz de kaybedebilirsiniz de" diye konuştu.

Şucaiyye takımının karşılaşma için Gazze'den El-Halil'e geldiğini ve bunun bağımsızlık yolunda sebat anlamı taşıdığını dile getiren Abbas, "Filistin sporu hem içeride hem dışarıda başarılar elde etti. Bu başarıdan dolayı herkesi tebrik ediyorum. İşgale rağmen gelişmiş bir futbolumuz ve azimli gençlerimiz var" ifadesini kullandı.

Batı Şeria'nın Ehli el-Halil takımı dün akşam, Gazze'nin İttihad Şucaiyye takımını 2-1 yenerek, Filistin Şampiyonluk Kupası'nı kazanmıştı.

Ehli el-Halil takımı, "Filistin şampiyonu" unvanıyla Asya Kupası elemelerine katılacak.

Normal şartlar altında 9 Ağustos'ta oynanması planlanan karşılaşma, İsrail'in, Gazzeli 7 futbolcunun çıkışına izin vermemesi sonucu ertelenmiş, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), İsrail'e baskı yapması sonucu futbolculara çıkış izni verilmişti.

Batı Şeria'nın Ehli el-Halil takımı ile İsrail ablukası altındaki Gazze'nin İttihad Şucaiyye takımı arasında 6 Ağustos Perşembe günü Gazze'deki Yermuk Stadı'nda oynanan Filistin Şampiyonluk Kupası finalinin ilk maçı golsüz sona ermişti.

Söz konusu karşılaşmanın, 2000 yılındaki Aksa İntifadası'nın ardından Gazze ve Batı Şeria'dan iki takımın ilk resmi maçı olduğu bildirildi.

Kaynak: AA