Medipol Başakşehir, 'Tecrübe' Kazandı

Medipol BaşŸakşŸehir, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu öncesinde kadrosuna deneyimli futbolcularla güçlendirme yoluna gitti.

Abdullah Avcı yönetimindeki lacivert-turunculu ekip, sezon öncesinde 5 transfer gerçekleşŸtirdi. Bu futbolculardan 4'ünün deneyimli olması dikkati çekerken, 1 de genç oyuncuyu kadrosuna kattı.

İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe'den 31 yaşŸındaki savunma oyuncusu Bekir İrtegün ile 34 yaşŸındaki orta sana Emre BelözoğŸlu ile sözleşŸme imzalarken, Kayseri Erciyesspor'dan 28 yaşŸındaki orta saha Cenk Ahmet Alkılıç ve Hırvatistan'ın RNK Split takımında 27 yaşŸındaki Arnavut golcü Sokol Cikalleshi'yi renklerine bağŸladı.

Medipol BaşŸakşŸehir'in tek genç transferi Gana'nın Hearts of Oak takımında 19 yaşŸındaki Nijeryalı savunmacı Musa Muhammed oldu.

Lacivert-turunculular, geçen sezon kadroda yer alan Tom Silva (ElazığŸspor), Tayfun Pektürk, ǖmer Can Sokullu (Kiralık) (KarşŸıyaka) ve Rızvan şžahin (Giresunspor) ile yollarını ayırdı.

- AZ Alkmaar maçları moralleri bozdu

Medipol BaşŸakşŸehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenmekten kurtulamadı.

Geçen sezonu 4. bitirerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Abdullah Avcı'nın öğŸrencileri, 3. ön eleme turunda eşŸleşŸtiğŸi AZ Alkmaar'ı 2 maçta da geçemedi. Hollanda'da oynanan ilk maçta 2-0 yenildiğŸi rakibine İstanbul'daki rövanşŸ maçında da 2-1 mağŸlup olan Medipol BaşŸakşŸehir, Avrupa'ya erken veda etti.

İyi başŸladığŸı ilk karşŸılaşŸmada 14. dakikada kaleci Volkan Babacan'ın kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi kaybeden lacivert-turunculular, ikinci maçta da iyi mücadele etmesine rağŸmen rakibine direnemedi elendi. İyi futbola karşŸın Avrupa'ya veda etmek, İstanbul temsilcisinde moralleri bozdu.

- Lig öncesinde 5 hazırlık maçı yapıldı

Medipol BaşŸakşŸehir, yeni sezona 5 özel maç yaparak hazırlandı.

Sezon öncesinde Hollanda'da kamp yapan İstanbul temsilcisi, 2 Yunan, 1 Hollanda ve 2 Belçika takımıyla hazırlık maçı oynadı.

İlk hazırlık maçına Belçika'nın köklü takımlarından Club Brugge ile yapan Medipol BaşŸakşŸehir, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. İkinci karşŸılaşŸmasını yine Belçika'nın ünlü takımlarından Anderlecht ile yapan İstanbul ekibi, sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Ardından Hollanda takımlarından Volendam ile karşŸılaşŸan lacivert-turunculu ekip, 3-1'lik skorla galip geldi. Dördüncü hazırlık müsabakasında Yunanistan Süper Ligi takımlarından Asteras Tripolis'i 2-1'lik skorla yenen lacivert-turunculular, son hazırlık maçına ise Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşŸleşŸtiğŸi Yunan ekibi Atromitos'a karşŸı çıktı. Medipol BaşŸakşŸehir, rakibini 1-0 ile geçti.

İstanbul temsilcisinde hazırlık karşŸılaşŸmalarında 5 toplam 7 gol atarken, kalesindeki 3 gole engel olaması. Bu karşŸılaşŸmalarda lacivert-turunculu takım adına 5 farklı futbolcu fileleri havalandırdı. Yeni transfer Sokol Cikalleshi ile Doka 2'şŸer kez rakip ağŸlara top gönderirken, Mustafa Toprak, Rajko Rotman ve Jeremy Perbet ise 1 kez gol sevinci yaşŸadı.

Kaynak: AA