Ekrem Koçak Atletizm Tesisleri Anadolu Yakası'nda Yükseliyor

Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan Ekrem Koçak Atletizm Tesisleri'nin modernizasyon çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uzun yıllar atletizme hizmet verdikten sonra 2013 yılında yıkılan Ekrem Koçak Pisti'nin yenileme çalışmaları sürüyor.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul'un çok yönlü, çağdaş bir atletizm kompleksine 2015-2016 sezonunun sonunda kavuşacağını belirterek, "Ülke sporunun gelişmesinde antrenör-sporcu ve tesis faktörlerini bütünüyle ele alıyoruz. Bu tesislerde kuracağımız sistemle olimpik sporcu ruhu, bilgi, beceri ve başarısına sahip sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 yıl önce hizmete açılan ve bugüne kadar önemli yarışmalara ev sahipliği yapman Ekrem Koçak Atletizm Tesisleri, yakın zamanda İstanbul Anadolu yakasının en görkemli atletizm tesisi olarak hizmet verecek.

Tesiste, atletizm pistinin yanı sıra 2 bireysel spor salonu, serbest aktivite salonu, 10 soyunma odası, masaj salonu, kondisyon odaları, kafeler, ofisler, sauna, 26 araçlık otopark, demir, ahşap ve boya atölyeleri yer alacak. Tesis, A ve B tribün olmak üzere toplam 2 bin 380 seyirci kapasiteli olacak.

Ayrıca, atletizm pistinde spor yapmak isteyen vatandaşlar da haftanın her günü buradan faydalanabilecek.

Kaynak: AA