Vonn Bu Kez De Ayak Bileğinden Sakatlandı

2013'ün şŸubat ve kasım aylarında dizinden yaşŸadığŸı sakatlıklar sebebiyle 2014 Soçi KışŸ Olimpiyatları'nı kaçıran ABD'li kadın kayakçı Lindsey Vonn, ayak bileğŸinde kırık meydana geldiğŸini açıkladı.

Vonn, kişŸisel internet sitesinden yaptığŸı açıklamada, "Yeni Zelanda'da yaptığŸım antrenman sırasında ne yazık ki düşŸtüm. Ayak bileğŸimde küçük bir kırık var. Bu yüzden ABD'ye dönüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu, 2015 Kadınlar Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası'nın 14. ayağŸında ayağŸında yapılan süper büyük slalom yarışŸında, kariyerindeki 63. zaferini kazanarak "Alp Disiplini Kayak Dünya Kupası tarihinin en fazla yarışŸ kazanan kadın sporcusu" unvanını ele geçiren Vonn'un, son 2,5 yılda yaşŸadığŸı 3. sakatlık oldu.

2010 Vancouver KışŸ Olimpiyatları'nda altın madalya alan 30 yaşŸındaki Vonn'un, 2013'ün şŸubat ayında Avusturya'nın Schladming kentinde düzenlenen Dünya şžampiyonası'nda yaptığŸı kaza sonrası sağŸ dizindeki ön çapraz, iç ve dışŸ yan bağŸlarında yırtık, ayrıca bir kemiğŸinde de kırık tespit edilmişŸti.

Kasım ayında aynı dizinden tekrar sakatlanan sporcu, dizinin üst seviyede mücadele etmesine izin vermediğŸini gerekçe göstererek 2014 Soçi KışŸ Olimpiyatları'ndan çekilmişŸti.

Kaynak: AA