'Güneş' Gazisi, Milli Takım İçin Mücadele Ediyor

Güneydoğu Anadolu'da askerliğini yaparken, 2008 yılında Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen "Güneş" operasyonunda yaralanarak gazi olan Sadık Savaş, Almanya'da düzenlenecek Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda madalya hedefliyor.

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takım Kampı'nda 23-30 Ağustos'ta Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Sadık, AA muhabirine, Türk bayrağını göndere çektirmek istediğini söyledi.

Şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini vurgulayan Sadık, "Tek hedefim al bayrağımı göklere çıkarmak, İstiklal Marşımızı dünyaya duyurmak. Bu şampiyonada kota alarak, ülkemizi Paralimpik Oyunlar'da temsil etmeyi umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Operasyonla hayatı değişti

Sadık Savaş, 2008 yılındaki operasyon sırasında belinden yaralanarak omuriliğinin zarar gördüğünü anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördüğü süreçte sporcuları izlerken heyecanlandığını ve okçuluğa başladığını ifade eden Sadık, "Bizler daha önce böyle bir spor olduğunu bilmiyorduk. Halen milli takım teknik direktörü Nejat Üstün hocamız da bizi izleyip devam etmemizi istedi. Yavaş yavaş ilerliyorum" dedi.

Okçuluğun engelliler için uygun bir spor olduğuna dikkati çeken 27 yaşındaki Sadık, "Biraz zor ama zevkli bir spor. Kolayı herkes başarır. Önemli olan zoru başarmak dedim ve okçuluk kariyerime başladım" diye konuştu.

Sadık, operasyonun hayatını değiştirdiğini belirterek, "Bir kurşunla hayatımın bu kadar değişeceğini ummuyordum. Operasyona giderken geri dönmemek üzere gittik. Sonuçta kader. Bundan sonra hayatı nasıl güzel yaşarız buna bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

- "Okçuluğa başladıktan sonra daha aktif hale geldim"

Sadık Savaş, 20 yaşına kadar yürüyebildiğini ancak başından geçen olayla karamsarlığa kapıldığını anlattı.

Okçulukla tanışmadan önce "engelliyiz, hiçbir şey yapamıyoruz" düşüncesiyle karamsarlığa kapıldığını ifade eden Sadık, "Bundan sonra yapacağın işleri, başkalarının yardımıyla yapacağını düşünüyorsun. Okçuluğa başladıktan sonra daha bir aktif hale geldim. Kendi işini kendin halledebiliyorsun. Yeter ki önümüze engeller konulmasın. Okçuluk insanları merdiven çıkacak bir seviyeye getiriyor" diye konuştu.

- Ailesi en büyük destekçisi

Askerde yaşadığı olayın ailesini de üzdüğünü anlatan Sadık, aile üyelerinin sevgisiyle ayakta kaldığını söyledi.

"Ateş düştüğü yeri yakar" diyen Sadık, "Beni hayatta tutan ailemin sevgisi ve itici gücü oldu. Spora başlamamda onların büyük katkısı var. Aileme 'beni normal bir insan gibi görün, engelli gibi bakıp da acıma hissiyle yaklaşmayın. Biz üç kardeşiz. Kardeşlerim nasılsa ben de öyleyim' dedim. Onlar da bana bu yönde davrandı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA