Gazzeli Futbolcular Mescid-İ Aksa'da

Filistin Şampiyonluk Kupası finalinin rövanş maçı için Gazze'den Batı Şeria'ya geçen İttihad Şucaiyye takımının futbolcuları Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

İsrail'in, Gazze'den Batı Şeria'ya geçişine izin vermesinin ardından El Halil şehrine gelen futbolcular, buradan da Kudüs'e geçerek ikindi namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Namazın ardından Aksa'nın avlusunda dolaşan Gazzeli futbolcular, Kubbet-üs Sahra ve Kıble Mescidi önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

İsrail tarafından Gazze'den çıkmaları engellenen futbolcular, Gazze ablukasının başladığı 2006 yılından bu yana ilk kez Filistin'in diğer bölgelerine seyahat etmiş oldu.

İsrail makamları, Batı Şeria'daki stadyumda geçen pazar oynanması planlanan maç için İttihad Şucaiyye takımının bazı oyuncularının geçişini engellemişti. Daha sonra İsrail'in geri adım atarak futbolcuların geçişine izin verdiği bildirilmişti.

Batı Şeria'nın Ehli el-Halil takımı ile İsrail ablukası altındaki Gazze'nin İttihad Şucaiyye takımı arasında perşembe akşamı, Gazze'deki Yermuk Stadı'nda oynanan Filistin Şampiyonluk Kupası finalinin ilk maçı golsüz sona ermişti.

Bu hafta oynanacak rövanş maçıyla Şampiyonluk Kupası'nı kazanan takım, "Filistin şampiyonu" ünvanıyla Asya Kupası elemelerine katılacak. İki takım arasındaki rövanş maçı, Batı Şeria'daki Hüseyin bin Ali Stadı'nda 14 Ağustos Cuma günü oynanacak.

Filistin Futbol Federasyonu (PFA) geçen mayıs ayında, Batı Şeria ile Gazze arasındaki geçişlerde İsrail'in katı güvenlik kontrolüne tabi tutuldukları, çoğunlukla da engellendikleri şikayetiyle FIFA'dan, İsrail Futbol Federasyonu'na (IFA) yaptırımda bulunmasını ve "iki federasyon arasındaki kişi (futbolcu, teknik direktör, hakem) ve malların, Filistin'e giriş-çıkışı ile dolaşımının kolaylaştırılmasını" istemişti.

Kaynak: AA