(Tekrar) Rize'de Bisiklet Yarışı Heyecanı

Rize’de, Çekmeköy Belediyesi’nin ana sponsorluğunda organize edilen bisiklet yarışı düzenlendi. ’Kültürlerin Kardeşliğine Pedal Çeviriyoruz’ sloganı ile her yıl başka bir ilde düzenlediği bisiklet yarışlarının bu yılki ev sahibi Rize oldu. Yarışta, Türkiye’nin dört bir tarafından katılan 100 bisikletçi pedal çevirdi.

Rize Belediyesi, Çayeli Kaymakamlığı ve Çayeli Belediyesi’nin de katkı sağladığı bisiklet yarışı, Hopa Caddesi’nde gerçekleşti. Organizasyonda bisiklet sporu, bisiklet kültürü ve kask kültürünü de benimsetmek amacıyla yarışmaya seyirci olarak katılanlar için 500 adet kask ve 10 adet bisiklet hediye çekiliş yapıldı.

Rize’nin uçsuz bucaksız yeşilinin ve mavisinin yansıdığı parkur 1200 metre olarak belirlendi. Kriteryum adı verilen yarışta bisikletçiler, 17, 30+ ve 40+ olarak 3 kategoriye ayrıldı. Sporcular 30 turun sonunda yarışı tamamladılar.

Samsun Ekstrem Grubu’nun akrobasi gösterileriyle başlayan yarış organizasyonunda, protokol bisikletleriyle bir tur yarışmacılara eşlik ettikten sonra parkuru profesyonel sporculara bıraktı.

Yapılan konuşmalarda Türkiye’de yeni yeni yayılmaya başlayan bisiklet sporunda en önemli koruma faktörü olan kaskın kullanımının yaygınlaşması vurgulandı.

Sağlıklı nesiller için sporun önemine ve Türkiye’de farklı kültürlerin oluşturduğu bütünün güzelliğine dikkat çekmek için yapılan yarışların asıl kazananı dostluk ve kültürlerin kardeşliği oldu.

Yarışmada, ilk 10’a giren sporculara 20 bin TL para ödülü verildi.

Kaynak: İHA