Afyonkarahisar 'Futbolun Devleri'ni Bekliyor

"Termal turizmin başkenti" olarak anılan ve gelecekte yaz kampı merkezleri arasında yer almayı hedefleyen Afyonkarahisar'da, Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 4 futbol takımının bir araya geleceği "Afyon Summer Futbol Fest" turnuvasının hazırlıkları sürüyor.

Kentte bir süre önce yapımı tamamlanan 15 bin kişi kapasiteli statta 21-25 Temmuz'da gerçekleştirilecek turnuvaya, Spor Toto Süper Lig'den Fenerbahçe, İspanya La Liga ekiplerinden Real Betis, Fransa Lig 1 takımlarından Olimpik Marsilya ve Yunanistan Süper Ligi'nin son şampiyonu Olympiakos katılacak. Turnuvada her bir maç 45 dakika sürecek ve karşılaşmalar 16 ülkede canlı yayınlanacak.

Belediye başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da görevine başlamadan önce seçim sürecinde, dünyanın en büyük spor komplekslerinden birini kuracaklarını vadettiklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar'ın, termal turizmin yanında spor turizminde de önemli bir yere geldiğini vurgulayan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın birçok ülkesinden futbol takımları yaz kampı için Afyonkarahisar'ı tercih etmeye başladı. Kentimizi çok önemli bir turnuvaya hazırlıyoruz. Şimdiden çevre illerden çok fazla ilgi var. Turnuva 16 ülkede canlı yayınlanacak. Daha ilk maçımız 16 ülkede canlı yayınlanıyorsa bundan sonraki maçlarımız da canlı yayınlanacaktır. Çevre illerden binlerce kişi buradaki maçları izlemeye gelecek. Şimdiden biletleri soruyorlar. Turnuva, Afyonkarahisar'a önemli bir mali girdi sağlayacaktır."

- "AfyonkarahisarAvrupa'nın yaz kamp merkezi haline getirme" hedefi

Organizatör firmanın spor müdürü Uğur Genç ise dünyanın önemli takımlarının yer alacağı turnuvanın festival havasında geçeceğini dile getirdi.

Bundan ciddi bir gelir elde edileceğini anlatan Genç, şunları kaydetti:

"Turnuvanın gerçekleşmesiyle yaklaşık 10 milyon liralık döviz girdisi olacak. Turnuvada 4 maç yapılacak. Müsabakalar 21, 22, 23 ve 25 Temmuz'da oynanacak. İlk gün Fenerbahçe-Olympiakos, ikinci gün Fenerbahçe-Olimpik Marsilya, 3'üncü gün Olympiakos-Real Betis, 4'üncü gün ise Real Betis-Olimpik Marsilya karşılaşacak. Maçların her biri, dünyanın diğer yerlerindeki bu tür turnuvalarda olduğu gibi 45 dakika olacak. Bütün katılımcılara bir teşekkür belgesi ve plaket vereceğiz. Bizim için buradaki festival, emekleme aşamasındaki bir projedir. AfyonkarahisarAvrupa'nın yaz kamp merkezi haline getirmek istiyoruz. Kendimize 4 yıllık bir takvim belirledik. Şu anda bunu açıklayamam ama çok büyük takımların randevuları şu anda hazır. Eylül ayında takımlarla masaya oturacağız."

Kaynak: AA