Barcelona'da Arda Turan Heyecanı

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Arda Turan'ı transfer etmesi, kulüpte heyecanla karşŸılandı.

Barcelonalı futbolcu Pedro Rodriguez, Tenerife kentinde katıldığŸı bir yaz okulunun açılışŸında gazetecilere yaptığŸı açıklamada, "Arda çok kaliteli bir futbolcu. Bunu Atletico Madrid'de gösterdi. Eminim ki Barcelona'da da takıma çok katkısı olacak" dedi.

Barcelona'nın eski başŸkanlarından ve 18 Temmuz'da düzenlenecek başŸkanlık seçimlerinde yeniden adaylığŸını koyan Joan Laporta ise İspanyol basınına milli futbolcunun transferine ilişŸkin yaptığŸı değŸerlendirmede, "Seçimleri kazanırsak futbol direktörlüğŸüne gelecek Eric Abidal ve Luis Enrique ile transfere ilişŸkin konuşŸacak ve karar vereceğŸiz. Ama açık olan bir şŸey var ki, Arda büyük bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

Atletico Madrid BaşŸkanı Enrique Cerezo da Türk oyuncudan övgüyle bahsederek, "Arda'nın arzusu ayrılmak ve Barça gibi büyük bir kulüpte oynamaktı. Atletico ona müteşŸekkir ama o da Atletico'ya müteşŸekkir olmalı. Barça harika bir futbolcu, iyi bir takım arkadaşŸı ve mükemmel bir insan aldı. Arda çok teklif aldı ama Barça'da oynamak istiyordu" değŸerlendirmesinde bulundu.

Arda'nın Barcelona ile imzaladığŸı sözleşŸmede yer alan, yeni kulüp başŸkanının istemesi halinde Atletico Madrid'e geri satabileceğŸi maddesini de değŸerlendiren Cerezo, milli futbolcuya kapılarının açık olduğŸunu belirtti.

Kaynak: AA