Dünya Üçüncüsü Gençler Yurda Döndü

FIBA U19 Dünya Şampiyonası’nda bronza madalya kazanan ay-yıldızlı ekip, yurda döndü. Turnuvada en iyi beş arasına giren Furkan Korkmaz, "Yarı final maçı içimizi en çok acıtan maç oldu. 50 kere maç yapsak ancak bir kere öyle bir maç olabilirdi" dedi.

Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA U19 Dünya Şampiyonası’nda A Milli Takım, bronz madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti. Öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen ay-yıldızlıları Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri karşıladı. Sabiha Gökçen Havalimanı toplantı odasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Milliler, tarihi bir başarı elde ettikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

“50 KERE MAÇ YAPSAK…”

Basın toplantısında konuşan genç oyuncu Furkan Korkmaz, “Yarı final maçı en çok içimizi acıtan maçtı. Dünya Şampiyonası’na Amerika ile final oynamak için gitmiştik. Yarı finalde Hırvatistan’a karşı kötü bir mağlubiyet aldık. Biz de beklemiyorduk böyle bir şey. 50 kere maç yapsak ancak bir kere öyle bir maç olabilirdi. Buradaki herkes çok büyük emek sarf etti” dedi.

“HERKES A TAKIM SEVİYESİNDE”

Üçüncülük maçında ev sahibi Yunanistan karşısında oynanan maçta 28 sayı, 8 ribaund, 5 top çalma ile maçın yıldızı olan 17 yaşındaki genç yıldız Furkan Korkmaz, turnuvanın en iyi beşi arasına girmeyi de başardı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Bizim için çok önemli bir turnuvaydı. Bu jenerasyon çok iyi bir jenerasyon. Çok iyi, çok yetenekli oyuncular var. Herkes A takım seviyesinde veya ikincilik seviyesinde oynuyor. Herkese çok iyi bir tecrübe oldu. Yapabileceklerimizi biliyorduk. Yarı final maçı hariç bunu güzel bir şekilde gösterdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“HAYALİM NBA’DE OYNAMAK”

Anadolu Efes ile güzel bir sezon geçirdiğini ifade eden genç oyuncu, “Hayalim tabii ki her oyuncu gibi NBA’de oynamak. Bunun için çok çalışıyorum. Her gün kendimi geliştirmek istiyorum. Seneye ne olacak bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL ALTIN MADALYA İLE DÖNMEK İSTERDİ”

Takım kaptanı Egemen Güven de, turnuvada adım adım düşündüklerini dile getirerek, “Hedefimiz derece yapmak, madalya almaktı ve bunu başardık. Gönül altın madalya ile dönmek isterdi ama olmadı. Yarı finalde şanssız bir mağlubiyet aldık ama onu hemen atlatıp, Yunanistan maçına konsantre olduk. O maçta da iyi oynayıp madalya almasını bildik” şeklinde konuştu.

Kariyer hedeflerine ilişkin ise Egemen, “Herkesin hedefi NBA’dir ama bu da basamak basamak oluyor. İlk önce Euroleague, sonra da NBA olabilir. İnşallah hedeflerim doğrultusunda iyi çalışarak ilerlerim” dedi.

Kaynak: İHA