'Bu Kulübe Kalbimi Vereceğim'

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Nani, taraftarların kendisine gösterdiğŸi ilgiden mutluluk duyduğŸunu ve kendisinin de her şŸeyini ortaya koyarak buna karşŸılık vermek istediğŸini söyledi.

Fenerbahçe şžükrü SaracoğŸlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla taraftarların önünde sözleşŸme imzalayan Portekizli oyuncu, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taraftarların kendisine gösterdiğŸi ilgiden çok mutlu olduğŸunu vurgulayan Nani, sarı-lacivertli takımın formasını giydiğŸi süre boyunca her şŸeyini vereceğŸini belirterek, "Her kupada, her maçta başŸarılı olmayı umuyorum. Her an, her dakika her şŸeyimi vermeye çalışŸacağŸım. İnsanların bana karşŸı olan ilgisine ve yaşŸamakta oldukları mutluluğŸa sahada karşŸılık vermek istiyorum. Onları daha fazla mutlu ederek karşŸılık vermek istiyorum. Kaliteli futbol ortaya koymak istiyorum. Bu kulüp için her zaman çok çalışŸacağŸım. Bu kulübe kalbimi vereceğŸim. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Taraftarların kendisine harika bir karşŸılama sunduğŸunu anlatan Luis Nani, "LJok mutluyum. Burada olmaktan gururlu olduğŸumu söylemek istiyorum. Bu ülkede çok kibar, sıcak insanlar var. Bu nedenle mutluluğŸum bir kat daha artıyor" ifadelerini kullandı.

- "Kulübün hedefleri önce gelir"

Nani, kulübün hedeflerinin kendisin için her zaman öncelikli olduğŸunu dile getirdi.

Kulübün hedeflerini her zaman bir numaraya koyduğŸunu kaydeden Portekizli oyuncu, "Bu sezon takıma, kazanacağŸı kupalarda yardımcı olmak tek odak noktam. Takım iyiyse siz de iyisiniz. Takımın en iyisi olmak istersiniz ama bu benim için ikinci planda" diye konuşŸtu.

Türkiye'de oynamışŸ Portekizli oyunculardan bilgi alıp almadığŸı sorusu üzerine Nani, şŸunları söyledi:

"Daha önce oynayanlarla konuşŸtum. ǖzellikle Meireles ve Alves ile konuşŸma fırsatı buldum. Kesinlikle gelmem yönünde tavsiyede bulundular. Karar süresinde fazlasıyla yardımcı oldular. Hocamızın da görüşŸleri etkili oldu. Burada arkadaşŸlarımın olması bana fazlasıyla yardım edecektir. Hem ülkeye hem futbola adapte olmakta yardımı olacaktır."

Türkiye'de sert futbol oynandığŸı ve bunun kendisini tedirgin edip etmediğŸi sorusuna Nani, "Ben Premier Lig'de oynadım. Oradaki savunma oyuncuları da çok güçlü ve sert oynuyor. Premier Lig'de başŸarılı olduğŸumu düşŸünüyorum. Tabii ki zorlanıyorsunuz. Siz de güçlü olmak zorunda kalıyorsunuz. Futbolunuza konsantre oluyorsunuz. Sahada bizi korumakla yükümlü bir hakem var. Umarım beni de bu şŸekilde korurlar" diye yanıtladı.

Eski takım arkadaşŸı Van Persie'nin Fenerbahçe'nin gündeminde olmasının hatırlatılması üzerine Nani, "Onunla konuşŸma şŸansı bulamadım. Gelirse kulübe çok yardımcı olacaktır. Son derece tecrübeli oyuncu ve çok gol attı. İyi bir arkadaşŸım. Kulübümüz, gelmesi yönünde karar alırsa güzel bir karar olur" diye konuşŸtu.

- "Kendimi hazır hissediyorum"

Geride kalan sezonu iyi geçirdiğŸini vurgulayan Luis Nani, "LJok iyi dönemim olduğŸunu söyleyebilirim. Kendime güvenim yüksek. Bu takımın hırslarına ve isteklerine yardımcı olabilmek için kendimi gerçekten hazır hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in takip ettiğŸi bir lig olmadığŸını anlatan Nani, şŸöyle konuşŸtu:

"Fenerbahçe'yi yakından tanıyorum. Aynı zamanda Galatasaray'ın da Fenerbahçe ile kıyasıya şŸampiyonluk mücadelesine giren kulüp olduğŸunu biliyorum. Derbi maçın yüksek dozda geçtiğŸini biliyorum. ǜlke ve şŸehir açısından önemli bir futbol maçı olduğŸunu biliyorum."

Eski takımı Manchester United ile Real Madrid arasında geçmişŸ sezonlarda oynanan bir şžampiyonlar Ligi maçında Türk hakem Cüneyt LJakır'ın kendisine kırmızı kart göstermesinin hatırlatılması üzerine Nani, "Bunlar olabilecek şŸeydir. O anda o kararı almışŸtır. Bunu unuttum. Hakemler bazen kararlar verirler. Benim için geçmişŸte kalmışŸ bir durum. ǖncelik Fenerbahçe" diye konuşŸtu.

Kendisinin Türkiye'ye transfer olmasıyla taraftarlarda Real Madridli oyuncu Ronaldo beklentisinin oluşŸtuğŸu yönündeki düşŸünceye yanıt veren Nani, "Gelir mi gelmez mi bilemem. Ben kendime bakıyorum. Ben ne yaparım, kulübüm ne yapar buna konsantre olmuşŸ durumdayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA