Bjk Yöneticileri İftar Çadırına Konuk Oldu

Beşiktaş Spor Kulübü yöneticileri, Beşiktaş Belediyesi’nin iftar çadırında bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Beşiktaş’ta özgürlüklere olağanüstü saygı gösteren bir anlayışla belediyecilik, idarecilik ve siyaset yapıyoruz” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’nin Barbaros Meydanı’nda kurduğu iftar çadırına Beşiktaş Spor Kulübü yöneticileri de konuk oldu. İftara Beşiktaş’ın eski futbolcusu Tayfur Havutçu ve bir zamanlar Beşiktaş Kulübü tribün liderliği yapan Alen Markaryan da katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar “Semt kültürümüzün, Beşiktaş kültürünün de bir parçasıdır bu sofralar. Biz bu sofralarını iftar akşamlarında halkımızın talebiyle şekillendirdik. Yani kendi kendimize icat etmedik. Şu anda binlerce yurttaşımız mahallelerde yurttaşlarımız sizin hayırseverlerin destekleriyle iftar sofralarında buluşmuş durumda. Bu meddahlık kültürünü de aynı zamanda mahallelerimizde yaşatıyoruz. Beşiktaş semt kültürünün, mahalle kültürünün ender yaşandığı yerlerden bir tanesidir” dedi.

Hazinedar, “Bakın biz bu sofraları yaptığımız gibi aynı zamanda Yahudi yurttaşlarımızın, Musevi kardeşlerimizin iftar sofralarını da yaptık. Nasıl Ramazan’ı tebrik ettiysek, onların da Hamursuz (Pesah) Bayramları’nda bütün Beşiktaş’a pankartlarla Musevi yurttaşlarımızın da bayramlarını kutladık. Yine aynı şekilde Hristiyan yurttaşlarımızın da oruçlarında sofralarını kurduk. Hangi camiadan gelirse gelsin, spor, iş dünyası, dini dünya hiç fark etmez hepsi bilsinler ki Beşiktaş’ta özgürlüklere olağanüstü saygı gösteren bir anlayışla belediyecilik, idarecilik ve siyaset yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA