Badmintonda 14 Madalya

Badmintonda ǖzge Bayrak-Neslihan YiğŸit çifti, 1. Challenge Olimpiyat Puan Turnuvası'nda ikinci sırada yer alırken, 13 YaşŸ Altı Milli Takımı, Balkan şŸampiyonluğŸuna uzandı.

Türkiye Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1-5 Temmuz'da Rusya'da yapılan 1. Challenge Olimpiyat Puan Turnuvası'nda, çift bayanlarda mücadele eden ǖzge Bayrak-Neslihan YiğŸit çifti 2. sırada yer aldı.

Romanya'da 4-5 Temmuz'da düzenlenen 13 YaşŸ Altı Balkan şžampiyonası'nda ise şŸampiyonluğŸu, Türk Milli Takımı göğŸüsledi. Takım kategorisinde namağŸlup şŸampiyon olan Türk Milli Takımı'nda ayrıca tek erkeklerde Nurullah Saraç altın, Anıl Tutal gümüşŸ, çift erkeklerde Emirhan Budak-Furkan Büyükgöze çifti gümüşŸ, Anıl Tutal-Nurullah Saraç çifti de bronz madalya kazandı.

Tek bayanlarda AyşŸegül Yemisen birinci, Azra Kurutan ikinci ve Ayça ǖzgür 3. oldu. LJift bayanlarda AyşŸegül Yemisen-Azra Kurutan çifti birinci, Ayça Hava-Gizem Ayna çifti de ikincilik elde etti.

KarışŸık çiftlerde Hasan Hüseyin Günbaz-Ayça ǖzgür çifti ilk sırada yer alırken, Furkan Büyükgöze-Nisanur Tuncer çifti ile Emirhan Budak-Cansu Erçetin çifti ise üçüncülüğŸü paylaşŸtı.

Milli Takım böylece, şŸampiyonayı, 13 madalya ile tamamladı.

Türkiye Badminton Federasyonu BaşŸkanı Murat ǖzmekik, açıklamasında, iki organizasyonda da başŸarı elde eden sporcuları kutladı. ǖzmekik, şŸunları kaydetti:

"Hedefimiz tek bayanların yanı sıra çift bayanlar ve tek erkeklerde de olimpiyat kotası almak. Bunun için çalışŸmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca 15, 17 ve büyükler kategorilerindeki başŸarılardan sonra 13 yaşŸ altı kategorisinde de 20 madalyanın 13'ünü biz aldık. Altyapı sporcularımızın başŸarıları hepimizi mutlu etti. Milli Takıma sporcu veren bütün antrenörlerimizi ve sporcularını tebrik ediyorum."

Kaynak: AA