NFL, Tom Brady'nin 4 Maçlık Cezasını Onadı

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) BaşŸkanı Roger Goodell, New England Patriots takımının "quarterback"i (oyun kurucu) Tom Brady'ye verilen 4 maçlık cezanın onandığŸını açıkladı.

NFL'den yapılan açıklamaya göre, 2014-15 sezonu şŸampiyonu Patriots'ın, Indianapolis Colts'u 45-7 yenerek finale (49. Super Bowl) yükseldiğŸi maçta kullanılan 12 toptan 11'inin havasının bilinçli bir şŸekilde indirilmişŸ olabileceğŸi şŸüphesiyle açılan soruşŸturmada 4 maç ceza alan Brady hakkındaki karar onandı.

NFL BaşŸkanı Roger Goodell, 2007 ve 2010'da sezonun en değŸerli oyuncusu seçilen Brady'nin, asistanına, ifade vereceğŸi gün cep telefonunu kırmasını söylediğŸinin ortaya çıktığŸını belirterek, "Maç topları ve devamında gelişŸen soruşŸturma ışŸığŸında Bay Brady'nin oyunun dürüstlüğŸünü ve kamuoyunun güvenini zedeleyici bir davranışŸta bulunduğŸu görülmüşŸtür" ifadelerini kullandı.

SoruşŸturma kapsamında, havası inmişŸ topların yağŸmur altında yakalanmasının kolaylaşŸtığŸı, oyun kurucu Brady'nin bu sayede daha isabetli paslar attığŸının tespit edilmesi sonrası 37 yaşŸındaki oyuncuya 4 maç men, takımı Patriots'a ise 1 milyon dolar para cezası verilmişŸti.

Brezilyalı model Gisele Bündchen ile evli olan Brady, 4 kez Super Bowl şŸampiyonluğŸu kazanmışŸ, 3 kez de Super Bowl'un en değŸerli oyuncusu ödülüne layık görülmüşŸtü.

Kaynak: AA