Meksika'da Herrera Dönemi Sona Erdi

Meksika Futbol Federasyonu, havaalanında bir gazeteciyi yumrukladığŸı öne sürülen teknik direktör Miguel Herrera'nın görevine son verdi.

Meksika Futbol Federasyonu BaşŸkanı Decio de Maria Serrano, düzenlediğŸi basın toplantısında, takımına başŸarılı sonuçlar aldırmasına rağŸmen havaalanında bir basın mensubuyla arasında yaşŸandığŸı iddia edilen şŸiddet olayı nedeniyle Miguel Herrera'nın durumunu değŸerlendirdiklerini açıkladı.

Yönetim kurulu ile yaptığŸı toplantının ardından zor bir karar aldıklarını belirten Serrano, "Federasyondaki işŸ arkadaşŸlarımla yaptığŸım görüşŸmenin ardından Miguel Herrera'nın takımdan ayrılması gerektiğŸi yönünde kararımızı verdik. Kolay bir karar olmadı ama doğŸru olanı buydu" ifadelerini kullandı.

Futbolda şŸiddete tamamen karşŸı olduklarını vurgulayan başŸkan Serrano, teknik direktör Herrera'nın milli takımda elde ettiğŸi başŸarılardan çok memnun olmalarına rağŸmen basınla arasında yaşŸanan durumun "kabul edilemez" olduğŸunu söyledi.

Meksika, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından düzenlenen Altın Kupa finalinde Jamaika'yı 3-1 yenerek kupaya uzanmışŸtı. KarşŸılaşŸmalardaki heyecanlı ve sinirli davranışŸları nedeniyle ülkesinde sürekli gündeme gelen teknik adamlar arasında yer alan Herrera'nın, takımının kazandığŸı kupanın ardından Philadelphia Uluslararası Havaalanı'nda Meksikalı televizyon yorumcusu Christian Martinoli ile tartışŸtığŸı ve basın mensubunu yumrukladığŸı öne sürülmüşŸtü.

Kaynak: AA