Yusuf Şimşek'in Hedefleri Büyük

FutbolculuğŸu döneminde Fenerbahçe ve BeşŸiktaşŸ başŸta olmak üzere çok sayıda takımda forma giyen Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf şžimşŸek, teknik adamlık kariyerinde de isminden söz ettirmek istiyor.

Yeni sezona Afyonkarahisar'da hazırlanan Antalyaspor'un genç teknik direktörü Yusuf şžimşŸek, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, futbolculuktan antrenörlüğŸe geçişŸinin çok çabuk olduğŸunu söyledi.

Futbol oynarken Turgutluspor'da hem antrenör hem de futbolcu olarak görev yaptığŸını, ardından LJaykur Rizespor'da Mustafa Denizli ile çalışŸma imkanı bulduğŸunu hatırlatan şžimşŸek, arada boşŸluk olmadığŸı için bu süreci gayet iyi atlattığŸını dile getirdi.

AntrenörlüğŸün futbolculuktan daha zor olduğŸunu vurgulayan şžimşŸek, "LJünkü antrenörlük daha çok sorumluluk istiyor. 25 kişŸinin, ekibinizin sorumluluğŸu sizde. Bunun yanında yönetim kurulu, basın, taraftar, koca şŸehir var. Onun için futbolculukla antrenörlük arasında bayağŸı bir uçurum var ama zevkli bir işŸ" ifadelerini kullandı.

- Teknik adamlık hedefi

şžimşŸek, teknik direktörlük yaşŸantısında gelecekle ilgili kendisine bir hedef koyduğŸunu ve bu doğŸrultuda hareket ettiğŸini belirtti.

Top koşŸtururken idealinin büyük takımlarda oynamak olduğŸunu ve bunu başŸardığŸını söyleyen şžimşŸek, "Antrenörlükte de gidebildiğŸim en yüksek yere kadar gitmeyi hedefliyorum. Hedeflerim büyük. Küçük hedefler koymuyorum. İnşŸallah bu hedeflerime de yavaşŸ yavaşŸ, basamakları teker teker çıkarak yaklaşŸmak istiyorum" diye konuşŸtu.

Yusuf şžimşŸek, Türk futbolunun mevcut durumunun çok çok iç açıcı olmadığŸını ancak karamsar olmamak gerektiğŸini ifade ederek, altyapılara önem verilmesi halinde Türkiye'den çok iyi futbolcuların çıkabileceğŸini, iyi işŸler yapılabileceğŸini kaydetti.

Milli futbolcu Arda Turan'ın İspanya'nın Atletico Madrid takımından Barcelona'ya transferini büyük bir olay diye niteleyen şžimşŸek, bunun Türkiye'deki genç oyunculara örnek olması gerektiğŸini anlattı.

- "Eto'o dünya yıldızı gibi değŸil de normal bir futbolcu gibi davranıyor"

Takımının yeni transferi Eto'o'nun kendilerine büyük katkılar sağŸladığŸına işŸaret eden şžimşŸek, sözlerini şŸöyle sürdürdü:

"Eto'o gerçekten dünya yıldızı. Bunu hepimiz takdirle karşŸılıyoruz. Kendisiyse 7-8 gün çalışŸma fırsatı bulduk. Gerçekten mükemmel, mütevazı bir insan. Eto'o dünya yıldızı değŸil de normal bir oyuncu gibi davranıyor. Kendisini kimseden üstün görmüyor. Bu bizim için de futbolcu kardeşŸlerim için de bir avantaj. Gayet iyi çalışŸtı. Ne dediysek yaptı. Zaman zaman arkadaşŸlarına da saha içinde tecrübelerini aktarmaya çalışŸtı. Bizim için sevindirici bir şŸey. İnşŸallah performansıyla ligde bize iyi işŸler yapacağŸını düşŸünüyorum."

Transfer yapmışŸ olmak için oyuncu almadıklarını bildiren şžimşŸek, takıma yararlı olacak futbolcuları kadrolarına dahil ettiklerini aktardı.

şžimşŸek, Antalya'nın Türkiye'nin büyükşŸehirlerinden biri olduğŸunu ve turizmiyle tanındığŸını anımsatarak, "Bunu baz olarak iyi bir takım kurmaya çalışŸtık. şžunu net olarak söylüyorum; asansör takım olmayacağŸız. Tam aksine ilk 6'yı, ilk 8'i zorlayacak bir takım olacağŸız. Bunu söylemlerde değŸil icraatlarda göstermeye çalışŸacağŸız" değŸerlendirmesinde bulundu.

- Futbolculuk dönemindeki "keşŸke"leri

Yusuf şžimşŸek, futbolculuk döneminde "keşŸke" dediğŸi iki konusu olduğŸunu anlattı.

Bunlardan birinin milli takım olduğŸunu ifade eden şžimşŸek, şŸunları söyledi:

"Milli takıma çok geç yaşŸta gittim. En çok üzüldüğŸüm konulardan biri budur. Milli formayı çok az giydim. LJok az nasip oldu. DiğŸeri ise hedeflerimi daha yüksek koysaydım, yurt dışŸı koysaydım, futbolculuk dönemimde keşŸke bir Arda Turan gibi, daha önce giden ağŸabeylerimiz gibi kendime yurt dışŸı hedefi koymuşŸ olsaydım. Türkiye'deki büyük takımlara gittikten sonra hedeflerimin biteceğŸini düşŸündüm ama maalesef yanılmışŸım. Hedefler hiçbir zaman bitmiyor. KeşŸke o zamanlar hedefimi yurt dışŸı olarak koysaydım daha iyi olurdu. Futbolculuk dönemimdeki keşŸkelerim bunlar oldu."

- "Antalyaspor'u layık olduğŸu yerlere getireceğŸiz"

Yusuf şžimşŸek, her futbolcunun büyük takımda oynamak istediğŸini anlatarak, o ekiplerde oynamanın keyfinin bir başŸka olduğŸunu belirtti.

Büyük takımların maddi ve yaptırım gücünün fazla olduğŸuna dikkati çeken şžimşŸek, şŸunları kaydetti:

"Tabii ki Anadolu'daki kulüplere de değŸer vermek lazım. Bizim için değŸerliler ama her futbolcunun büyük takımları tatmasını isterim. İki takımda (Fenerbahçe, BeşŸiktaşŸ) 5,5 sene kaldım. LJok büyük işŸ, büyük zevk. Hem gündemdesin hem maddi ve manevi çok kazancın oluyor. İnşŸallah bütün kardeşŸlerimizin de hedeflerinin orası olmasını isterim."

şžimşŸek. transfer döneminde başŸta İstanbul kulüpleri olmak üzere ses getiren oyuncuları kadrolarına dahil ettiklerini belirterek, bunun ligin kalitesine katkı sağŸlaması dileğŸinde bulundu.

Genç teknik adam, Antalyaspor taraftarlarına da seslenerek, "Camiamız bize inansın, güvensin. Ben Antalya çocuğŸuyum, Antalyalıyım. Antalyaspor'u layık olduğŸu yerlere getireceğŸiz. Sadece bizi desteklesinler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA