Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Kovac Açıklaması

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye, Ukrayna, İzlanda ve Finlandiya ile I Grubu'nda mücadele edecek Hırvatistan'ın teknik direktörü Niko Kovac, grubun kaliteli, zorlu ve her türlü sürprize açık olduğŸunu söyledi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamada bulunan Kovac, gruptaki hiçbir takımın kolay rakip olmadığŸını ve kendilerini zorlu maçların beklediğŸini ifade ederek, "Grubumuz kaliteli, zorlu ve her türlü sürprize açık. Ayrıca diğŸer gruplara göre daha az maç yapacağŸız. Bu da daha az hata yapma lüksümüz olduğŸu anlamına geliyor" diye konuşŸtu.

ǜçüncü ve dördüncü torbadaki en zorlu rakiplerle eşŸleşŸtiklerini savunan Kovac, "Bu rakiplerle (Ukrayna ve Türkiye) daha önce farklı tecrübelerimiz oldu ve bunların hiçbiri kolay değŸildi" dedi.

Kovac, Finlandiya ile daha önce karşŸılaşŸmadıklarını belirterek, buna rağŸmen özellikle deplasmanda oynayacakları maçın kendileri için zor olabileceğŸine, Baltık temsilcisinin sert oynayabilen bir takıma sahip olduğŸuna dikkati çekti.

Hırvatistan'ın FIFA sıralamasına göre gruptaki en iyi milli takım olduğŸuna işŸaret eden Kovac, "Hırvatistan, grubun favorisi olmayı hak ediyor. Büyük turnuvalara katılarak elde ettiğŸimiz tecrübe ve oyuncu kalitemiz bu hakkı bize veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA