'Karşılamanın Karşılığını Sahada Vereceğim'

Beşiktaş'ın transferi için görüşmelere başladığı Brezilyalı stoper Luiz Rhodolfo, siyah-beyazlı taraftarların havalimanında yaptığı karşılamanın karşılığını saha içindeki mücadelesiyle vereceğini söyledi.

İstanbul'a gelmesinin ardından ayağının tozuyla BJK TV'de canlı yayınlanan programa katılan Rhodolfo, siyah-beyazlı taraftarların kendisini karşılaşmasına değinerek, "Karşılama çok iyiydi. Ben de bu karşılaşmanın karşılığını saha içinde vermek istiyorum" dedi.

Transfer sürecinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü anlatan Brezilyalı oyuncu, "Bu süreyi beklemek benim için zor oldu. Gremio ile Beşiktaş arasındaki pazarlıklar bittikten sonra bana karar vermek kaldı. Bu kararı vermek zor değildi. İkinci kez düşünmeden Beşiktaş'a geldim" diye konuştu.

Türkiye ile ilgili olumlu şeyler söylendiğini vurgulayan 28 yaşındaki futbolcu, "Beşiktaş'ın en iyi taraftara sahip takım olduğunu önceden duymuştum. Türkiye'de oynayan Brezilyalı oyuncular da bana bundan bahsetmişlerdi" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarlarına mesaj gönderen Rhodolfo, "Taraftarlar bana güvensin. Oynadığım bütün takımlarda kanımın son damlasına kadar mücadele ettim. Beni buraya getirenleri mahcup etmeyeceğim" şeklinde konuştu.

- "Lider özelliğim var"

Rhodolfo, oynadığı takımlarda kaptanlık yaptığını anımsatarak, "Lider özelliğim var. Oyunu geriden iyi çıkarabiliyorum. Kafa toplarım iyidir. Uzun boylu olmama rağmen hızlı olduğumu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de güce dayalı, sert bir futbol oynandığını anlatan Luiz Rhodolfo, "Saha içinde takım için yüzde 100'ünü veren, kendini feda eden ve kaybetmekten nefret eden bir oyuncuyum. Kaliteli bir kadromuz var. Ben de bu kadronun içinde Beşiktaş için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Brezilyalı oyuncu, bir an önce takıma adapte olmak istediğini kaydederek, "Kimsenin forma garantisi yok. Hocamızın gözüne girerek, bir an önce formayı kapmak istiyorum. Brezilya'da lig devam ediyor. Geçen hafta maç yaparak geldim. Hazırım diyebilirim ama hocamın gözüne girmem gerektiğini biliyorum" dedi.

Kariyerinde nadir kırmızı kart gördüğünün hatırlatılması üzerine Rhodolfo, "Sert bir futbolcuyum ama topa sert oynuyorum. Faul yapmamaya çalışıyorum. Ön sezilerim kuvvetlidir. Takımımı yalnız bırakamam" şeklinde görüş belirtti.

Gremio'da 4 numarayı giydiğini söyleyen deneyimli savunmacı, "Herhalde 4 numarayı giyen var. Çok önemli değil ama 44 numara olabilir" ifadesini kullandı.

Geçmişte Avrupa'dan teklifler aldığını vurgulayan Rhodolfo, "Brezilya'da oynadığım kulüplerde uzun soluklu kontratlarım vardı. Bir şekilde teklifleri kulüpler kabul etmedi. Bu kez ben de çok istekliydim. Bunun sonucunda da transferim gerçekleşti. Burada olduğum için çok mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA