'Avrupa'yı 8 Şiddetinde Sallayacağız'

Yıldız Milli Kız Boks Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 8 madalya kazanmayı umduklarını belirterek, "Avrupa'yı 8 şiddetinde sallamak istiyoruz" dedi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta Macaristan'da başlayacak şampiyona için yarın kampa gireceklerini söyledi.

Milli takımın başına 2013 yılında geçtiğini anlatan Çınar, "Görevimi en iyi şekilde yapmak için çalışıyorum. Şu ana kadar Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında birincilikler dahil önemli dereceler elde ettik. Bugüne kadar uluslararası müsabakalarda ülkeme 22 madalya kazandırdım" diye konuştu.

Ahmet Çınar, yeni şampiyonlar çıkarmak istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hedefim Allah'ın izniyle ağustos ayında yapılacak Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Şampiyonası'nda yeni şampiyonlar çıkarmak. Şu ana kadar takımın başında elde ettiğimiz 22 madalyayı 30'a yükseltmek istiyorum. Bu şampiyonada en az 8 madalya daha almayı arzuluyoruz. Daha önceki şampiyonalarda 6-7 madalyayı gördük, yeni bir rekor daha kırarak bunu 8'e çıkarmak istiyoruz. Sekiz madalyayla 8 şiddetinde Avrupa'yı sallamayı hedefliyoruz. Rabbimin izniyle bunu başaracağımıza inanıyoruz."

- "Olimpiyat altyapımızı oluşturuyorlar"

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğine değinen Ahmet Çınar, bugüne kadarki başarılarını Türk halkına armağan ettiğini dile getirdi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in boksta altyapı için elinden geleni yaptığının altını çizen Çınar, "Federasyon başkanımız bu şampiyonaya çok önem veriyor. Yıldız Milli Takımı altyapımızı oluşturuyor. Olimpiyatlara çıkacak sporcular bu altyapılardan yetişiyor. Federasyon başkanımız sık sık çalışmalarımızı yerinde inceliyor. Bu desteğin farkında olarak biz de bayrağımızı Avrupa'da dalgalandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Yeni bir takım oluşturduk"

Ahmet Çınar, mayıs ayında Tayvan'da gerçekleştirilen Dünya Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nın oldukça verimli geçtiğini söyleyerek, bu başarıyı Avrupa Şampiyonası'na taşımak istediklerini kaydetti.

Yıldızlarda yeni bir oluşum içinde olduklarına işaret eden tecrübeli antrenör, "Birçok sporcumuz genç kategorisine yükseldiği için yeni bir takım kurduk. Bu çocuklarımız da oldukça başarılı işler çıkarıyor. Başarılarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA