Irkçılık Yapan Chelsea'li Taraftarlara 5 Yıl Ceza

UEFA şžampiyonlar Ligi'nde geçen sezon deplasmanda oynanan Paris St Germain maçı öncesinde metroda ırkçılık yaptığŸı tespit edilen Chelsea'li dört taraftara statlardan men cezası verdi.

Stratford Sulh Mahkemesi, geçen yıl şŸubat ayında Fransa'nın başŸkenti Paris'te oynanan şžampiyonlar Ligi maçı öncesinde Afrika kökenli Süleyman S'yi iterek metroya binmesine izin vermeyen Chelsea taraftarlardan Richard Barklie, Joshua Parsons ve William Simpson'ı beşŸ yıl, Jordan Munday'i ise üç yıl statlara girmekten men etti.

İngiliz basınına da yansıyan videolarda İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Afrika kökenli yolcuyu itmişŸ ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şŸeklinde bağŸırmışŸlardı.

Olayın ardından Paris savcılığŸı ve Londra polisi iddialarla ilgili soruşŸturma açarken, Chelsea Kulübü ise üç kişŸiye süre belirtmeksizin Stamford Bridge Stadı'na girme yasağŸı getirildiğŸini, soruşŸturma sonunda olayla ilgili yeterli delil elde edilmesi halinde bu üç taraftara ömür boyu stada girişŸi yasağŸı getirileceğŸini duyurmuşŸtu.

Kaynak: AA