Castrol Ford Team Türkiye'den Bayram Hediyesi

Türkiye'de motor sporlarında 40. yılını tamamlayan ve Serdar Bostancı'nın başında olduğu Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası'nda (ERT) Türkiye'yi temsil etmek üzere çıktığı ilk yarışından zaferle döndü.

Castrol Ford Team Türkiye açıklamasına göre, 17-19 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan'da düzenlenen ve ERT'nin 5. ayağı olan Bulgaristan Rallisi'ni baştan sona lider olarak götüren ve açık ara birincilikle tamamlayan Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, şampiyonaya başarılı bir başlangıç yaptı.

Bostancı-Vatansever ikilisi, Bulgaristan Rallisi'nden 1 hafta sonra Türkiye'de düzenlenecek ülkemizin en önemli uluslararası yarışı Boğaziçi Rallisi'nde ikinci Avrupa Ralli Kupası yarışına çıkacak. İkili, burada toplayacağı puanlarla Avrupa Ralli Kupasında şampiyonluğuna imza atmak için etaplarda limitleri zorlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Murat Bostancı, Avrupa Ralli Kupası'nda farklı katsayılarda 15 yarış olduğunu ancak yerel takvimler ve diğer etkenleri göz önüne alınca bir pilotun en fazla 8 - 10 yarışa katılabildiğini belirterek, "Dünya Ralli Şampiyonası için Dünya Kupası benzetmesi yaparsak, Avrupa Ralli Şampiyonası'na da Şampiyonlar Ligi diyebiliriz. Bizim katıldığımız ERT'yi ise UEFA Avrupa Ligi olarak nitelendirilebilir. Ülkemizdeki en popüler spor olan futbolda kazandığımız en büyük başarı UEFA Kupası, bizim de ERT'yi kazanmak için yola çıktığımızı düşünürsek aslında sportif açıdan futboldan geri olmadığımızı söylemek de mümkün. Daha önce Dünya Ralli Şampiyonası ve Avrupa Ralli Şampiyonası'na katılan pilotlarımız oldu ancak ERT'ye katılan olmamıştı. Bu anlamda kazandığımız birincilik gerçekten Türk motorsporları içinde büyük anlam ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Rallisi'nin ardından Boğaziçi Rallisi'nde de iyi sonuçlar çıkardıkları takdirde iddialı olabileceklerini ifade eden Bostancı, böylece ERT kapsamında kaç yarışa katılacaklarının da hemen hemen belli olacağını aktardı.

Bostancı, Boğaziçi Rallisi'nde de istedikleri sonuçları alıp liderliğe ulaşmaları durumunda, Türkiye'ye bir Avrupa Ralli Kupası getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Çok iyi bir takım olduklarını ve kendini kanıtlamış iyi bir otomobile sahip olduklarını anlatan Bostancı, şunları kaydetti: "Ford Fiesta bu konuda soru işaretlerine yer bırakmayan bir araç. 2013 yılında Dünya Ralli Şampiyonası genç pilotlar klasmanında yarıştık ve çok iyi deneyim kazandık, farklı parkurlara uyum sağlamayı, bu parkurlarda hızlı gitmeyi öğrendik. ERT'de Dünya Ralli Şampiyonası deneyimi olan pilot sayısı az, bu nedenle benim 2013'teki Dünya Şampiyonası tecrübemin büyük yararı olduğunu düşünüyorum. Özellikle farklılıklara uyum sağlamak konusundaki deneyimi lehimize kullanacağımızı öngörüyorum."

Kaynak: AA