Trabzonspor'un Avrupa Yolculuğu Başlıyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda yarın Lüksemburg'un Differdange 03 takımını konuk edecek.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 21.00'de başŸlayacak karşŸılaşŸmayı Bulgaristan Futbol Federasyonu'ndan Ivaylo Stoyanov yönetecek. Stoyanov'un yardımcılıklarını Veselin Dobriyanov ve Georgi Slavov yapacak. Nikola Popov dördüncü hakem olarak görev alacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 2 sezondur ön eleme turlarını geçerek kaldığŸı gruplardan da çıkma başŸarısı gösteren bordo-mavililer, 46 gün sonra resmi karşŸılaşŸma oynayacak. En son geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in son haftasında 30 Mayıs'ta deplasmanda Sivasspor ile karşŸılaşŸan Karadeniz ekibi, ligde en erken resmi karşŸılaşŸmaya çıkacak takım olacak.

-"Kral" ilk maçına çıkacak

Trabzonspor'da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen şžota Arveladze, teknik direktörlük yaşŸantısında bordo-mavili takımla ilk maçına çıkacak.

Bordo-mavili kulüple anlaşŸmasının ardından 2 Temmuz'da Trabzon'a gelerek, ertesi gün takım ile Hollanda kampına giden Gürcü teknik adam, 13 gün sonra da yeni takımının başŸında ilk sınavını verecek.

Karadeniz ekibinde 1995-96 sezonunda attığŸı 25 golle kulüp tarihindeki tek yabancı gol kralı olan şžota Arveladze, bir sonraki sezon Hollanda'nın Ajax takımına transfer oldu. Arveladze, futbolcu olarak ayrılmasının ardından bordo-mavili kulüpte bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker'e çıkacak.

-Kaptan'ın forma hasreti

Trabzonspor'da geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Legia VarşŸova ile oynanan grup maçında sol diz ön çapraz bağŸlarından sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur Recep Kıvrak'ın yarınki maçla formasına kavuşŸması bekleniyor.

En son 2 Ekim 2014'deki karşŸılaşŸmada görev alan Onur Recep Kıvrak, oynaması halinde 286 gün aradan sonra forma hasretine son vermişŸ olacak.

-Muhtemel 11

Trabzonspor'da UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay YokuşŸlu, Alper UludağŸ, M'bia, Cavanda ile bonservisi KasımpaşŸa'dan alınan ǖzer Hurmacı, yarınki maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa, Cardozo gibi oyuncular da kadroda yer almıyor.

Bordo-mavili takımın Lüksemburg ekibi karşŸısına Onur Recep Kıvrak, Salih Dursun, Mustafa Yumlu, UğŸur Demirok, Constant, Medjani, Aytaç Kara, Mehmet Ekici, Yusuf ErdoğŸan, Erkan Zengin ve Waris 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.

-Taraftarlara uyarı

Trabzonspor Kulübü, Differdange 03 ile oynayacak maç öncesi taraftarlara çeşŸitli uyarılarda bulundu.

TFF ve UEFA Talimatları gereğŸi statlarda meşŸale yakmanın, yanıcı ve yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şŸişŸesi ile benzeri maddeler atmanın yanı sıra koltuk kırmanın, merdiven boşŸluklarına oturmanın ve kötü tezahüratta bulunmanın yasak olduğŸu belirtilerek, şŸu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca takımımızın daha önce oynadığŸı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığŸı meşŸaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuşŸtur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağŸır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceğŸi zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereğŸi maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşŸı karşŸıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Kaynak: AA