Adog Anadolu Doğa Grubundan Gürleyik Yürüyüşü

Sadece Türkiye’de değil, dünyada eşi benzeri olmayan doğası ve güzelliği ile dikkat çeken Gürleyik’e Ankara’da Doğa grubu karadan yürüyüş rotası yaptılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Doğa Grubu (ADOG) Başkanı Salim Erdal, yetkililerden izin alarak karadan yürüyüş rotasını belirlemek üzere Gürleyik’te bulunduklarını söyledi.

Rota çalışmasında doğaya zarar vermemek için en az işaret ve giriş tabelası dahil 4 tabela kullanıldığını belirten Erdal, "Subaşı Şelalesi herkesçe bilinen bir şelale olması nedeniyle tabela konulmadı. Dereyi boydan boya suyun içinden yürüyerek geçmenin faunaya verdiği zararlar ortaya çıkıp izin verilmemesi sonrası bu bölgeye gelen doğacıların ve misafirlerin kulübümüz tarafından işaretlenen, (Sağlar, Koçgediği, Yedimerdiven ve Subaşı) şelaleleri rotasını karadan kolaylıkla takip edip şelalelerin göletlerinde yüzerek güzel bir hafta sonu geçirilebilir" dedi.

Rotalama sırasında yol üzerinde gördükleri kömür kalıntıları, plastik ve yemek atıklarına üzüldüklerini belirten Erdal, bunun piknik amacıyla oraya gelen bilinçsiz kişilere ait olduğunu, Kapalı Boru Sulama sisteminin ise ekolojik zincirin bir halkasını kopararak Flora ve Faunaya vereceği zararlara ileriki yıllarda şahit olunacağını ifade etti.

Erdal, İç Anadolu’daki son kale, cesur yürek Gürleyiklilerin bu konuda direnişlerini sürdürmesi gerektiğini, kendilerinin ise her türlü desteğe hazır olduğunu kaydetti .

Kaynak: İHA