Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Van Persie Açıklaması

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı futbolcu Robin van Persie, çok mutlu olduğunu ve sarı-lacivetlilerle birkaç yıl içinde büyük başarılar elde etmek istediğini söyledi.

İmza töreninden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sportif direktör Giuliano Terraneo'yla basın mensuplarının karşısına çıkan Hollandalı yıldız futbolcu, transferinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fenerbahçe'nin artık bir parçası olduğunu vurgulayan Van Persie, "Çok mutluyum. Fenerbahçe ailesinin bir parçasıyım. Türklerin futbola tutkusunu biliyordum. Fenerbahçe'yle önümüzdeki birkaç yıl içinde çok büyük başarılar elde etmek istiyoruz" dedi.

İlk defa binlerce taraftarın önünde bir imza törenine çıktığını anlatan Hollandalı futbolcu, "Buranın gerçek anlamda futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Taraftarın tutkusunu gördüm. 17-18 bin taraftarın önünde ilk defa böyle bir şey tecrübe ettim. Çok istekliyim ve başarıya açım" ifadelerini kullandı.

- "Avrupa için şaşırtıcı olabiliriz"

Van Persie, önlerinde çok zor bir fikstürün kendilerini beklediğini ve ilk hedeflerinin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak olduğunu belirtti.

Golcü futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için iki ön eleme turu oynamaları gerektiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İlk turda Ajax rakibimiz olabilir. Bu da benim için ilginç olur. İlk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne kalmak. Bu hocayla bu takımla büyük bir şansımız var. Bu takımda en iyisini yapmak istiyorum. Alınabilecek en fazla kupayı kazanacağımızı düşünüyorum. Avrupa'da iyi işler yapabiliriz, biz de bu güç var. Bu, Avrupa için de şaşırtıcı olacaktır."

- "Fenerbahçe'ye ilgim 2002 yılına dayanıyor"

Robin van Persie, transferinde eski sarı-laivertli futbolcu Dirk Kuyt'a danıştığını ancak Fenerbahçe'ye ilgisinin 2002 yılından geldiğini vurguladı.

Feyenoord formasıyla 2002 yılında İstanbul'da Fenerbahçe'ye karşı mücadele ettiğini anlatan yıldız futbolcu, şunları kaydetti:

"Kuyt'la 10 yıllık arkadaşlığımız var. Son yıllarda onun Fenerbahçe'ye olan tutkusundan bahsediyorduk. Buraya çok büyük aşkı vardı. Hep bana olumlu görüşler bildirdi. Benim için iyi olacağını söyledi. Manchester United ve Hollanda'da da Türk arkadaşlarım vardı. Çoğu Fenerbahçeliydi. Onların da görüşleri bana yardımcı oldu. 2002 yılında Feyenoord'la İstanbul'a gelmiştim. Aslında Fenerbahçe'ye ilgim o yıla dayanıyor. O gün gördüklerim inanılmazdı. Taraftarın tutkusunu gördüm ve hiçbir zaman unutamadım. Tüm stat maçın başında zıplıyordu. Sanki stat hareket ediyordu. Çok etkilenmiştim."

Vatandaşı olan Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder'le çok iyi arkadaş olduklarını da anlatan Van Persie, "Rekabetimiz sadece sahada olacak. Uzun süredir tanıdığım iyi bir arkadaşım. Feyenoord genç takımındayken o da Ajax'ın genç takımındaydı. Burada tekrar karşı karşıya geleceğiz. Sabırsızlanıyorum bunun için. Türkiye, zor bir lig. Çok iyi takım ve oyuncular var" şeklinde konuştu.

- "Çok fazla kulüple görüştüm"

Hollandalı yıldız futbolcu, "Beşiktaş'tan teklif aldın mı?" sorusuna, takım ismi belirtmeden şu cevabı verdi:

"Son yıllarda hep hakkımda dedikodu çıkıyor. Çok fazla kulübe imza attırıyorlar. Bazı görüşmelerim doğru, bazıları değil. Bana kendisini büyük kulüp hissettiren Fenerbahçe oldu. Bu bir sır değil, evet başka kulüplerle görüştüm. Burada mutlu olacağıma inandım. Buradayım ve Fenerbahçe'nin 3 yıl futbolcusuyum. Benim için artık sadece Fenerbahçe tecrübesi var."

- "Kendimi çok iyi hissediyorum"

Robin Van Persie, fiziksel ve mental olarak çok iyi durumda olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendimi çok iyi hissediyorum şu an. Birçok oyuncu gibi sezon öncesi antrenmanına ihtiyacım var. Geçen hafta Manchester United'la birkaç antrenmana çıktım. Şu an zamana ihtiyacım var. Teknik direktörümüzle de konuştum. Beni en hızlı şekilde hazır hale getirecektir. Ben, 2012 yılındaki performansıma döneceğime tamamen inanıyorum. Daha uzun yıllar üst seviyede futbol oynayacağım. Taraftarı ve bu kulübü mutlu edebilmek için elimden geleni yapacağım."

Manchester United'dan güzel duygularla ayrıldığını belirten Hollandalı futbolcu, transferi için İngiliz kulübüne de teşekkür etti.

- "Rüyam, Fenerbahçe için goller atabilmek"

Taraftarın gol yollarında etkisiz kalan forvetlere baskı uyguladığıyla ilgili bir soru üzerine Van Persie, şu cevabı verdi:

"Baskıdan korkmuyorum. Bazen kendi üzerimde de baskı oluştururum. Bu beni heyecanlandırıyor. Taraftarlar her zaman üst seviye performans beklemekte haklı. Bu da benim buraya gelme sebeplerimden biridir. Tabii ki gol kaçıracağım ama atana kadar deneyeceğim. Bunun sözünü verebilirim. Benim rüyam, Fenerbahçe için goller atabilmek. Bugünkü coşku sadece bir başlangıçtı. Fenerbahçe adına oynamak için sabırsızlanıyorum."

Van Persie, son olarak, İstanbul'u çok beğendiğini ve Türkçe öğrenip seneye Türkçe basın toplantısı yapmak istediğini sözlerine ekledi.

- Terraneo: "Arkasından konuşmak yerine karşınıza çıkardım"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise basın toplantısında kısa bir açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar buradayız. Artık transferlerde böyle basın toplantısı yaparak sizlerle aile gibi olduk. Bütün basın toplantılarında bana Van Persie'yi soruyordunuz. Düşündüm ki onun arkasından konuşmak yerine karşınıza çıkaralım."

Öte yandan İngiltere'nin ünlü spor kanalı Sky Sports basın toplantısını canlı verirken, çok sayıda gazeteci imza törenini takip etti.

Kaynak: AA