Binicilikte Çapa Dönemi Sona Eriyor

Türkiye Binicilik Federasyonu BaşŸkanı Tunç LJapa, Gençlik ve Spor BakanlığŸı'na istifasını sunduğŸunu söyledi.

LJapa, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, "Kendi isteğŸimle gelmediğŸim başŸkanlıktan, kendi isteğŸimle ayrılıyorum" dedi.

Görev süresi boyunca disiplinden taviz vermediğŸini anlatan LJapa, "Zengin hegemonyasının, federasyonu domine etme isteklerine karşŸı çıktım. Türk binicilik tarihinde hep ilkleri yaşŸattım. Federasyonu hiçbir zaman kişŸisel işŸlerim için kullanmadım. Federasyon bütçesinin hukuka uygun harcanmasını görev bildim" diye konuşŸtu.

LJapa, camiaya seslenerek, seçecekleri başŸkanın etrafında sımsıkı toplanmalarını istedi. LJapa, "Birlik ve beraberlik içinde olun. Kendisine zaman tanıyın ve yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

LJapa ayrıca, binicilik sporuna her daim destek olan Gençlik ve Spor BakanlığŸı, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı ile Spor Genel MüdürlüğŸü'ne ve yetkililerine teşŸekkür etti.

-LJapa dönemi

ArmağŸan ǖzgörkey'in ardından 11 Kasım 2012'de, 119 delegeden 117'sinin oyuyla başŸkanlığŸa getirilen LJapa, Türk biniciliğŸinin ivme kazanmasında büyük rol oynadı. A Milli Takım'ın başŸına Avrupa'da söz sahibi antrenörlerden Renne Tebbel'i getiren, yıldızlarda ise ABD'li antrenör Gary Young ile çalışŸan LJapa'nın görev yaptığŸı süre içinde Türk binicileri, uluslararası alanda "ilkler"e imza attı.

Bireysel ve takım olarak önemli dereceler elde edilirken, Türkiye, tarihinde ilk kez geçen yıl, Furusiyya FEI Milletler Kupası'nda altın madalya kazandı. İtalya Grand Prix'sinde, yıldızlar kategorisinde ilk kez alınan gümüşŸ madalya da binicilik tarihine geçti.

Lina Uzunhasan, at terbiyesi dalında, Roosendaal CDI yarışŸmasında birinci olarak Türk dresaj tarihinde bunu başŸaran ilk sporcu oldu.

Engel Atlama Avrupa şžampiyonası ve Engel Atlama Balkan şžampiyonası'nda takım ve ferdi olarak önemli derecelere imza atıldı. 2013'te yıldız, genç ve ustalar olmak üzere 3 kategoride birden Balkan şŸampiyonluğŸu elde edildi.

Engellilerin atla tedavisi olarak bilinen hipoterapi ve at yetişŸtiriciliğŸi gibi konularda da önemli çalışŸmalar yapan LJapa döneminde, 3 ayrı devlet harasında hipoterapi merkezi faaliyete geçirildi.

Kaynak: AA