Güreş Camiası İftarda Buluştu

Türkiye Güreş Federasyonu’nun iftarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Güreşin yeri hepimiz için çok ayrı. Hem gelenek ve görenek aynı zamanda inancımızdan gelen bir önemi var. Bugüne kadar bayrağımızı göndere çekmiş olan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen iftar yemeği Crowne Plaza Otel’de gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, eski olimpiyat şampiyonu Tevfik Kış, Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Taha Akgül, Avrupa şampiyonu güreşçi Enes Uslu, İstanbul’da yapılan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda takım halinde ikinci olan Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı güreşçileri ve antrenörleri, güreş hakemleri, camianın önemli isimlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yemek duasının ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, iftara katılan davetlilerin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.

"KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR DAHA BÜYÜK BAŞARILAR GETİRECEK"

Bir araya gelen güreş camiasının tüm fertlerinin hepsiyle ayrı ayrı gurur duyduğunu, onlarla beraber olmaktan çok büyük keyif aldığını belirten Kılıç, bu birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu.

1. Avrupa Oyunları ve Avrupa Gençler Şampiyonası’nda madalya alan sporcuları tebrik eden Kılıç, "Önümüzde 2016 Rio Olimpiyatları var. Güreş camiası ve Türk güreşinin temsili için yoğun çaba içindeyiz. Orada başarıya imza atarak ülkemizi gururlandıracaksınız, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekeceksiniz. Ümit ediyorum ki koordineli bir şekilde yapacağımız çalışmalar gelecekte çok daha büyük başarılar getirecektir. Güreşin yeri hepimiz için çok ayrı. Hem gelenek ve görenek aynı zamanda inancımızdan gelen bir önemi vardır. Bugüne kadar bayrağımızı göndere çekmiş olan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti için büyük hizmetler yaptılar. İnşallah gençler de arkadan gelen nesiller de onların yolundan gidecektir" ifadelerini kullandı.

"RAMAZAN AYI BEREKET VE MAĞFİRET AYIDIR"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek, "Ramazan ayı bereket, rahmet, merhamet, mağfiret ve af ayıdır. Ramazan ayı en çok sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın olduğu aydır. Hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum. Tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin kabul olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kadir Gecesi’nin ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu ayın ilk önce ülkemize ve dünyada dostluğu, hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği hakim kılmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bir dahaki Ramazan’da görüşmek üzere" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA