Dünya Şampiyonu Atletten Mustafa Dündar'a Ziyaret

Çin'dedüzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metrede dünya şampiyonu olan Songül Konak, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Mustafa Dündar, ziyarette yaptığı konuşmada, Songül'ün elde ettiği başarının tesadüfi olmadığını belirterek, Osmangazi Belediyesi olarak amatör branşlara verdikleri önemin ve değerin karşılığını almaya başladıklarını söyledi.

Songül'ün spor ve okul hayatını disiplinli bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Dündar, "Biz her zaman kendisine destek oluyoruz. Elde ettiği bu çok önemli başarıdan dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Songül Konak da bu yılın kendisi için çok güzel geçtiğini ve önemli başarılara imza attığını bildirdi.

Bu yıl Şubat ayında yapılan Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede 4.20.82'lik derece elde ederek 22 yıllık Türkiye rekorunu kırdığını anımsatan Konak, şunları kaydetti:

"Daha sonra Balkan Gençler Şampiyonası'nda bu dereceyi 4.16.47'ye çekerek Balkan üçüncüsü oldum. Geçtiğimiz hafta da Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metrede dünya şampiyonluğunu elde ettim. Bu başarıları elde etmemde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın büyük katkısı oldu. Kendisi her zaman bana destekte oldu. Şimdi önümde olimpiyatlar var. İnşallah sıkı bir çalışma ve başkanımızın destekleri ile olimpiyatlara da katılacağım'' ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Dündar, Songül Konak ve antrenörü Abdurrahman Deriş'i bir kez daha tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA