Buzda Yarışan Sporcular Kumsalda Antrenman Yapıyor

Buz Pateni Federasyonu tarafından kurulan Sürat Pateni (Short Track) Milli Takımı, bu yılın kasım ayında Kanada'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın hazırlıklarını Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kumsalda sürdürüyor.

Milli Takım, iki kadın ve 11 erkek sporcusuyla, 3 antrenör gözetiminde günde 3 antrenman yapıyor.

Kuzey Ege'nin dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarında kum üzerinde çalışan oyuncular, buz sporcuları olarak sıcak kumda çalışmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Plajda güneşlenen yerli ve yabancı turistler, buz sporcularının kumsalda antrenman yapmasını şaşkınlıkla izledi.

Sürat Pateni Milli Takımı Antrenörü Önder Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Hollanda'da yapılan şampiyonada dünya 7'ncisi olduklarını söyledi.

Takımın 2009'da kurulduğunu aktaran Arslan, o tarihten bu yana uluslararası müsabakalarda başarılı olduklarını anlattı.

Kasım ayında Kanada'da yapılacak Dünya Kupası'na hazırlandıklarını ifade eden Arslan, "Hedefimiz, Dünya Kupası ile 2018 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları'nda başarılı olmak. Alacağımız sonuçlarla özellikle olimpiyatlara daha kazançlı girmek istiyoruz. Sporcularımıza, takımımıza güveniyoruz. Kasıma kadar iyi bir hazırlık süreci geçirip, müsabakalarda en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Arslan, Ayvalık'taki kampın 5 gün önce başladığını belirterek, 10 gün daha Sarımsaklı'da kalacaklarını, kampın 15 gün uzatılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA