İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, Foça'da Yapılacak

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları kapsamında, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Deniz Ticaret Odası İzmir şžubesi ve Foça Belediyesi işŸbirliğŸiyle düzenlenen 4. İzmir Açık Su Türkiye Yüzme şžampiyonası, 21 Haziran Pazar günü Foça'da yapılacak.

Gençlik ve Spor BakanlığŸı ile Foça Yelken İhtisas Kulübü'nün de desteğŸiyle bu yıl 4'üncüsü yapılacak İzmir Açık Su Türkiye Yüzme şžampiyonası, lisanslı sporcular ve master kategorilerinde yarışŸlara sahne olacak.

Eski Foça İçelaki Koyu'nda düzenlenecek şŸampiyonada, 25 yaşŸ altı lisanslı sporcular 2 bin 500 ve 5 bin metrelik parkurlarda, 26 yaşŸ üzeri master yüzücüler ise 2 bin 500 metrelik parkurda kulaç atacak.

Deniz Ticaret Odası İzmir şžubesi Yönetim Kurulu BaşŸkanı Yusuf ǖztürk, şŸampiyonaya ilişŸkin yaptığŸı açıklamada, şŸampiyonanın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlendiğŸine işŸaret ederek, "BaşŸta yüzme olmak üzere deniz sporlarının gelişŸmesi, Türkiye'yi 'denizci millet, denizci ülke' hedefine yaklaşŸtıracaktır" dedi.

Kaynak: AA