Balıkesir'de 'Sürü Yönetimi' Kursu

Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Müstakim Bayram, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Bandırma Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak değişik tarihlerde sürü yönetimi kursu düzenlediklerini bildirdi.

Bayram, yaptığı açıklamada, bugüne kadar düzenlenen kurslardan 75 tutuklunun faydalandığını belirtti.

Kursların 64 ila 120 saat sürdüğünü ifade eden Bayram, "Bandırma Açık Cezaevi Müdürlüğü Temmuz ayı içerisinde de tutuklu ve hükümlülere yönelik yeni kursların düzenlenmesi konusunda talepte bulundu. Gelen talepler doğrultusunda enstitümüz bünyesinde yeni kurslar düzenledik. Kursların düzenlenmesindeki amacımız koyunculuk sektörünün ihtiyaç duyduğu sürü yöneticilerini yetiştirmek ayrıca tutuklu ve hükümlülerin tahliyelerinin ardından iş sahibi olabilmelerine katkıda bulunmaktır. Kurslar sonrasında başarılı olan tutuklu ve hükümlülere sertifikaları düzenlenen törenle verildi" ifadelerini kullandı.

Bayram, kurslarda genel hayvancılık bilgisi, hayvan beslenmesi, hayvan ırkları ve ıslahı ile salgın hastalıklarla mücadele konularında teorik ve pratik bilgilerin verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA