Beckham'dan FIFA'ya Eleştiri

İngiliz eski milli futbolcu David Beckham, FIFA ile ilgili yaşŸanan gelişŸmeleri "aşŸağŸılıkça, rezilce ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

İngiliz basınına açıklamada bulunan Beckham, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarının ardından yeniden başŸkan seçilmesine rağŸmen görevinden ayrılacağŸını duyuran Blatter hakkında değŸerlendirmede bulundu.

FIFA'nın sonunda doğŸru yolda ilerlemeye başŸladığŸını savunan 40 yaşŸındaki eski futbolcu, "LJok sevdiğŸimiz bu oyun hakkında şŸu ana kadar öğŸrendiklerimiz aşŸağŸılıkça, rezilce ve kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Futbolun yönetiminin tepedeki birkaç kişŸinin kontrolünde olmasını doğŸru bulmadığŸını belirten Beckham, "Bu oyun, onu seven milyonlarca insana ait. FIFA için değŸişŸim zamanı gelmişŸti ve hepimiz bunu memnuniyetle karşŸılıyoruz" diye konuşŸtu.

- FIFA'da yaşŸanan son gelişŸmeler

Zürih'te düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nde ǜrdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylamasından önce adaylıktan çekilmesiyle 5. kez FIFA başŸkanlığŸına seçilen Blatter, görev süresinin 4. gününde istifa kararı aldı.

Blatter'i 17 yıldır sürdürdüğŸü görevini bırakmaya götüren süreçte, aralarında FIFA başŸkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğŸu yetkililer, rüşŸvet ve yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmışŸtı.

İsviçre BaşŸsavcılığŸı, Rusya ve Katar'a verilen 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliğŸi sürecinde kara para aklandığŸı iddiasıyla sorumlu kişŸiler hakkında soruşŸturma açmışŸtı.

Uluslararası Polis TeşŸkilatı (INTERPOL), ABD yargısı tarafından aranan FIFA'nın eski yöneticilerinden Jack Warner ve Nicolas Leoz ile 4 çalışŸanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkartmışŸtı.

FIFA İcra Kurulu eski üyesi Chuck Blazer, 1998 ve 2010 Dünya Kupası'nın düzenleneceğŸi ülkelerin belirlenmesi sürecinde kendisinin ve diğŸer üyelerin rüşŸvet aldığŸını itiraf etmişŸti.

Kaynak: AA