6. Antrenman Bilimi Kongresi, Ankara'da Başladı

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliği yaptığı Antrenman Bilimi Kongresi'nin 6'ncısı Ankara'da başladı.

Üniversitenin Beytepe Yerleşkesi'nde düzenlenen kongrede, spor dalları özel oturumlarına atletizm, basketbol, binicilik, bisiklet, futbol, hentbol, voleybol ve halter federasyonları katılıyor.

"Antrenman Uygulamalarında Multidisipliner Yaklaşımlar" temasıyla düzenlenen kongrede antrenörlere, yerli ve yabancı uzmanlar tarafından aynı anda 8 ayrı salonda seminerler verilecek.

Kongrenin organizasyonunda görev alan Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Barbaros Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongreye katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Antrenörlerin haricinde öğrencilerin de seminerleri takip ettiğini belirten Çelenk, sabah ve akşam yapılan oturumlarda konularında uzman bilim ve spor adamlarının sunumlar yaptığını dile getirdi.

Kongrede amaçlarının antrenörleri, alanlarındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve uzmanlarla bir araya getirmek olduğunu ifade eden Çelenk, "Antrenörlerimiz ya da öğrencilerimiz ilgilerini çeken seminerleri takip ediyorlar. Uzmanlara seminerlerin dışında özel sorular da soruyorlar. Bilimsel gelişmeler artık internet üzerinden takip edilebildiği için tartışmaların seviyesi her yıl daha da yükseliyor" diye konuştu.

Kongre, 2 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Kaynak: AA