İstanbul Başakşehir'de Sağlık Kontrolleri Başladı

İstanbul BaşŸakşŸehir Futbol Takımı'nda yeni sezon hazırlıkları öncesi sağŸlık kontrollerine başŸlandı.

Lacivert-turunculu ekipte teknik direktör Abdullah Avcı ile futbolcular Yalçın Ayhan, Ferhat ǖztorun, UğŸur Uçar ve Gencer Cansev'in, Acıbadem Sports'ta sağŸlık kontrollerine tabi tutuldukları belirtildi.

Acıbadem Sports'tan yapılan açıklamada, sağŸlık kontrolleri kapsamında teknik direktör Avcı ile oyuncuların, detaylı kan tetkiklerinin ardından, ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğŸaz, genel cerrahi ve kardiyoloji muayenelerinin gerçekleşŸtirildiğŸi aktarıldı.

SağŸlık kontrollerinin, akciğŸer ile kardiyak testleri ve radyoloji kontrollerinin yapılmasıyla tamamlandığŸı ifade edildi.

ǖte yandan, tıbbi kontrollerin ardından futbolculara "Monilabb" sistemi ile yaralanma risk analizi yapıldığŸı kaydedilirken, "Bu sistem ile her oyuncunun bölgesel yaralanmaya yatkınlık riskleri belirlendi. Futbolcuların, yüklenmenin en fazla olduğŸu sezon öncesi kampında sakatlanma riskini azaltmak için, kulüp sağŸlık ekibiyle birlikte koruyucu hekimlik ve egzersiz uygulamaları planlandı" değŸerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA